Pentru multe gospodine să facă supă la plic în multicooker este ceva nou. Însă, multe dintre gospodinele care încearcă această metodă de gătire rămân încântate să constate că supa are gustul unui preparat gătit la cuptor.
Pentru a pregăti o supă la plic cu cașcaval veți avea nevoie de 250 gr de cașcaval, 1200 ml de apă fierbinte, 200 gr de rădăcină de țelină, 3 bucăți de coapsă de pui și 4 bucăți de ceapă verde. De asemenea, veți avea nevoie de un morcov, o linguriță de semințe de schinduf și 5 crenguțe de pătrunjel uscat. Pentru gust este indicat să adăugați 2 gr de sare, 5 crenguțe de mărar și un pliculeț de la magazin.
Supă la plic. Cum să obții o aromă deosebită a felului de mâncare
Pentru a face supa, trebuie să luați coapse de pui, rădăcină de țelină, morcovi mici, cașcaval sau brânză ceapă verde, pătrunjel, mărar, schinduf, apă și supă la plic de la magazin. Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se spală și se usucă coapsele de pui, se curăță de piele și se taie în bucăți mici.
Se pune carnea în bolul multicookerului. Închideți capacul multicookerului. Porniți modul „Coacere”, setați timpul la 30 de minute. Între timp, pregătiți ingredientele pentru supă. Tăiați în cubulețe cașcavalul. De asemenea, tăiați în cubulețe rădăcina de țelină.
Ulterior, se toacă pătrunjelul și mărarul. În plus, se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se taie morcovii în cubulețe. După 30 de minute, carnea va fi gata. Adăugați la carne rădăcina de țelină, semințele de schinduf măcinate. Nu uitați să adăugați ierburile tocate, usturoiul și morcovii într-un bol. De asemenea, pliculețul de supă.
Există o regulă importantă pentru gătitul supei: spuma trebuie îndepărtată nu numai atunci când carnea este gătită, ci și după fiecare ingredient adăugat. Se separă impuritățile accidentale, iar fără spumă supa fierbe corect.
Ce regimuri să folosești pentru un preparat gătit corect. Cum se servește supa?
După care adăugați brânza tocată în bolul cu carne și legume. Se toarnă 1200 ml de apă clocotită peste conținutul bolului. Închideți capacul multipackerului. Porniți „Modul abur” și setați un timp de 20 de minute. La sfârșitul acestui timp, porniți modul „Stew” timp de 1 oră.
După ce timpul s-a scurs, opriți multicookerul. Deschideți capacul. Supa este gata. Asezonați cu sare după gust. Nu uitați că o parte din sarea de la feta se transferă în bulion. Turnați supa într-un vas de ceramică. Serviți fierbinte pentru prânz sau cină. Acoperiți supa cu smântână alături de pâine proaspătă.
Supa este un fel de mâncare lichidă, prima masă a zilei. Multe varietăți de supă au primit nume specifice, unele au păstrat cuvântul „supă” în denumire. Supa de brânză este foarte consistentă și aromată. Carnea și legumele proaspete se potrivesc perfect cu textura sa cremoasă. Cel mai important, alegeți brânza care se topește repede și bine. Ornați vasul cu ierburi aromatice sau ceapă verde tocate.
Marii bucătari recomandă să sărați supă la plic la începutul gătitului. În carne există așa-numitele proteine solubile în sare, care se transferă în apă doar atunci când sunt gătite în prezența sării. Prin urmare, este recomandabil să sărezi imediat supa, dar cu moderație.
Nu mancati supa la plic, nu este sanatoasa.