Prima pagină » Culinar » Supă de roșii cu orez. Cum să prepari o mâncare dietetică delicioasă

Supă de roșii cu orez. Cum să prepari o mâncare dietetică delicioasă

14 feb. 2022, 15:14,
în Culinar

Dacă ținem dietă sau vrem să ne bucurăm de o mâncare gustoasă în zilele de post, o supă de roșii cu orez este ideală. Aceasta este ușor de făcut acasă și avem nevoie de câteva ingrediente. Supa de roșii cu orez este recomandată atât în sezonul rece, dar și pe timp de vară, fiind extrem de sănătoasă și hrănitoare. Iată cum să prepari o mâncare dietetică delicioasă.

Cea mai bună supă de roșii cu orez pentru zilele de post

Cei care își doresc să se bucure de un preparat sănătos și gustos în zilele de post pot pregăti acasă o delicioasă supă de roșii cu orez. Aceasta este recomandată și persoanelor care vor să se mențină în formă și adoptă un stil de viață sănătos.

Supa de roșii cu orez se face cu legume proaspete, fiind extrem de hrănitoare pentru organism. Acest preparat este unul dietetic, vegan, nu conține multe calorii și este o mâncare consistentă datorită orezului.

Persoanele care își doresc să se mențină în formă sau își doresc să scape de kilogramele în plus pot opta cu încredere pentru acest preparat delicios făcut acasă. Recomandată de nutriționiști este și dieta cu orez, hrișcă și grâu, dar și mucilagiul de orez, benefic mai ales pentru copii.

Este cunoscut faptul că orezul este hrănitor și benefic pentru cei care adoptă un stil de viață sănătos. Preparatele din orez pot fi extrem de gustoase dacă adăugăm câteva ingrediente sau condimente inedite pentru un plus de savoare. De exemplu, puțin busuioc în delicioasa supă de roșii cu orez îi va oferi acestui preparat o aromă deosebită.

Benefic pentru cei care țin dietă este și ceaiul de busuioc pentru slăbit, dar și ceaiul de salvie. Recomandate sunt în acest caz și alimentele fără gluten, pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Cum să prepari acasă o mâncare dietetică sănătoasă și gustoasă

Supa de roșii cu orez este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente. Aceasta poate fi consumată atât la prânz, cât și la cină.

Ingrediente

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

2 morcovi

1 ardei gras

1 ardei kapia

1 felie de țelină

1 rădăcină de păstârnac

30 ml ulei de floarea soarelui

500 ml de roșii pasate

100-150 g de orez

sare

piper

busuioc proaspăt

Mod de preparare

Mai întâi se taie cubulețe toate legumele. Se pune uleiul de floarea soarelui la încins într-o oală mare. Când începe uleiul să se încingă, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc puțin, apoi se adaugă o crenguță de busuioc proaspăt.

După aceea, se adaugă și celelalte legume apoi se călesc timp de câteva minute împreună cu ceapa, usturoiul și busuiocul. Când legumele s-au călit suficient și au o textură moale, se toarnă 1,5 litri de apă în oală peste legume, apoi se adaugă puțină sare și piper. Se lasă la fiert până când legumele sunt gata.

Între timp se pregătește orezul. După ce se spală bine, se pune la fiert cu puțină sare. Când legumele sunt gata, se strecoară supa, se pune deoparte, iar legumele se pasează până capătă o textură cremoasă.

Tot acum se adaugă și roșiile pasate și se amestecă împreună cu celelalte legume. După ce am obținut o compoziție omogenă, se adaugă lichidul în care au fiert legumele. Se pune supa de roșii la fiert timp de 10 minute, iar când este gata se adaugă și orezul fiert. Se amestecă bine la foc mic apoi se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se adaugă în supă pentru un plus de savoare. La final vom obține o delicioasă supă de roșii cu orez. Aceasta poate fi servită caldă sau rece, după preferințe.

Delicioasa supă de roșii cu orez este ideală pentru zilele de post, dar și pentru cei care țin dietă și vor să se mențină în formă. Acest preparat este hrănitor, sănătos și ușor de făcut acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024