Prima pagină » Culinar » Supă de pui a la grec. Secretele marilor bucătari pentru un preparat reușit

Supă de pui a la grec. Secretele marilor bucătari pentru un preparat reușit

14 iun. 2023, 12:31,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare delicioasă, rafinată și aromată, putem pregăti o supă de pui a la grec. Aceasta are o savoare aparte, necesită mai mult timp de gătire, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Iată secretele marilor bucătari pentru un preparat reușit.

Supă de pui a la grec

Atunci când vrem să ne răsfățăm cu un preparat irezistibil, gustos și sănătos, putem face acasă o supă de pui a la grec. Acest deliciu este ideal la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi. Supa de pui a la grec necesită mai mult timp de preparare, câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă această supă delicioasă, putem pregăti pentru cei de la masă și o ciorbă țărănească de porc. Ciorba țărănească este ideală pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, făcute după rețeta bunicii. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu o ciorbă ușoară, sănătoasă și savuroasă, putem face rapid acasă o ciorbă de sfeclă roșie.

Pe placul multora dintre noi este supa de pui a la grec. Acest preparat este aromat, gustos și sățios, fiind perfect pentru mesele festive și nu numai, alături de alte ciorbe savuroase.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru savuroasa supă făcută după rețeta grecească vom avea nevoie de 500 g de piept de pui, 3 morcovi, 1 țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 ardei gras roșu, apă, jumătate de cană de orez, sare, piper, 300 g de smântână, 3 gălbenușuri, 1 lămâie și 1 legătură de pătrunjel verde. Mai întâi se pregătește carnea de pui. Se taie pieptul în bucăți, se spală și se lasă la scurs. După aceea se curăță toate legumele, iar morcovul se taie rondele. Țelina se feliază, rădăcina de pătrunjel se taie rondele, iar ceapa se toacă julien. Ardeiul gras se curăță apoi se taie în bucăți mari.

După aceea, se pune într-o oală cu apă pieptul de pui la fiert și se spumează carnea foarte bine. Când pieptul de pui este fiert parțial, se adaugă în oală legumele tocate împreună cu orezul. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert încă 30 de minnte. Într-un bol se pune smântâna împreună cu gălbenușurile și zeama de lămâie și se amestecă foarte bine. În amestecul de smântână se toarnă 2-3 linguri din supă.

Ulterior, se toarnă amestecul de smântână în oală, peste carne și se mai lasă delicioasa supă la fiert. La final se pune pătrunjelul verde tocat și se lasă supa la răcit apoi se servește călduță. Cu siguranță delicioasa supă grecească va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Supa de pui a la grec are o savoare aparte și este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Deși necesită mai mult timp de preparare, supa de pui a la grec îi va cuceri pe cei dragi. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de mai multe ingrediente, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *