Prima pagină » Culinar » Supă de legume detoxifiantă
Supă de legume detoxifiantă

Supă de legume detoxifiantă

13 mart. 2020, 13:50,
în Culinar

Ingrediente:

  • 9 căni apă
    1/2 ceapă roșie
    2 căței usturoi
    3 tulpini țelină
    3 morcovi medii
    1 broccolli mic
    1 cană roșii cherry
    1 lingură ghimbir proaspăt ras
    1 linguriță turmeric
    1/4 linguriță scorțișoară
    1/8 linguriță piper cayenne
    sare de mare
    piper negru măcinat
    2 căni frunze salată kale
    1 cană varză roșie tocată mare
    zeama de la 1/2 lămâie mică

Mod de preparare:

Se fierbe apa la foc mediu, într-o oală mare, și când se încălzește i se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat și se sotează timp de 2 minute, amestecând ocazional, apoi se adaugă tulpinile de țelină tăiate bucăți, morcovii curățați și tăiați felii de grosime medie, căpățâna de broccolli ruptă bucăți mici, ghimbirul ras și roșiile cherry tăiate pe jumătate.

Se amestecă și se lasă pe foc timp de 3 minute (adăugând apă dacă mai este nevoie), apoi se pun turmenicul, scorțișoara, piperul cayenne, sarea de mare și piperul negru cât să dea gust.

Se micșorează focul și se mai lasă oala pe foc încă 10-15 minute sau până când toate legumele se înmoaie. Se adaugă frunzele de kale și varza roșie, apoi se pune zeama de lămâie și se mai lasă încă 3 minute, după care se îndepărtează oala de pe foc și se servește supa fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024