Prima pagină » Culinar » Supă de ciuperci și cartofi. O rețetă gustoasă și hrănitoare de post!

Supă de ciuperci și cartofi. O rețetă gustoasă și hrănitoare de post!

01 nov. 2024, 11:36,
Redacția BZI în Culinar

Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru masa de prânz, poți încerca o rețetă de supă de ciuperci și cartofi gustoasă și hrănitoare. Astfel de preparate ar trebui să facă parte din meniul prinicpal al zilei, fiind gustoase, hrănitoare, dar și foarte hidratante.

Dacă îți dorești un ingredient alimentar ușor de digerat, care se prepară rapid, care este suficient de sățios și sănătos, ciupercile sunt ceea ce cauți. Mulți nutriționiști le recomandă celor care țin regimuri vegetariene, deoarece au o textură suficient de hrănitoare încât să poată înlocui carnea.

Rețeta pentru supa de ciuperci și cartofi

Rețetele de supă și ciorbă fac parte din meniul principal al zilei, sunt gustoase, sunt hrănitoare, dar și foarte hidratante. Dacă le prepari mai consistente, nici nu mai ai nevoie de felul doi la masă. Pentru diversitate, poți prepara supe și ciorbe din diferite combinații de ingrediente.

Cele mai simple, dar și sănătoase sunt supele și ciorbele din legume. Le poți prepara în fiecare sezon din legumele care se găsesc pe piață, dar și din legume congelate. Vara sunt delicioase servite reci, de la frigider, iar în sezonul rece sunt delicioase calde sau chiar fierbinți.

Prepară și tu o astfel de supă de ciuperci, ai nevoie doar de următoarele ingrediente: 500 gr de ciuperci champignon, 1 ceapă de mărime medie, 1 morcov mai mare, 1 rădăcină de păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de țelină, 2 cartofi mai mari, 200 ml de suc de roșii, 2 linguri de oțet sau suc de lămâie, sare și piper după gust, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 litri de apă, mărar verde și pătrunjel verde.

Poți prepara această ciorbă delicioasă de post în două moduri. Un mod este mai sănătos și presupune fierberea tuturor ingredientelor în apă cu ulei. Al doilea mod este mai gustos și presupune călirea unei părți din legume în ulei, apoi fierberea lor împreună cu celelalte.

Indicații de preparare

După ce ai curățat toate legumele, pune ceapa la călit în uleiul încins. Las-o doar până când începe să se pătrundă ușor. Presară și puțină sare peste ea, pentru a-i accentua gustul, dar și pentru a nu se arde. Adaugă morcovul și amestecă-l cu ceapa pentru 2-3 minute. Apoi adaugă rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina.

Lasă și aceste ingrediente să își degaje gustul și aromele în ulei, apoi adaugă-le în apa fierbinte. Adaugă ciupercile și cartofii și fierbe ciorba pentru 15 minute. Asezonează-i gustul cu sare, piper, oțet sau suc de lămâie.

Adaugă verdeața ca și în cazul anterior. Servește delicioasa ciorbă caldă sau chiar fierbinte. Este delicioasă cu pâine de casă, că este mai gustoasă și mai sănătoasă.

Ciupercile sunt considerate ca fiind printre cele mai bune alimente cu proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică din organism este legată de afecțiunile autoimune și de bolile cronice, printre care se numără bolile de inimă, cancerul și bolile neurodegenerative, precum Alzheimer.  Astfel că, puteți consuma aceste legume și într-o supă de ciuperci, dar și alături de un sos alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`