Prima pagină » Culinar » Supă cremă de roșii coapte, de post. Ingrediente simple, gust complex!

Supă cremă de roșii coapte, de post. Ingrediente simple, gust complex!

03 apr. 2024, 11:00,
BZI.ro, în Culinar

Vă prezentăm o rețetă plină de savoare, de supă cremă de roșii coapte, preparată din tomate coapte, usturoi, ceapă caramelizată și câteva trucuri pentru un plus de cremozitate. Această rețetă de supă de roșii și busuioc este plină de arome îmbietoare și este cel mai gustos mod de a pune în valoare roșiile de grădină!

Supă cremă de roșii coapte. Rețetă de post

Această supă de roșii cu busuioc poate fi personalizată și adaptată pentru a mulțumi toate preferințele culinare. Cu toate că rețeta de față este vegană și nu conține lactate, există multe modalități delicioase de a o face mai cremoasă și mai aromată.

Pentru o textură super cremoasă, adaugă puțin lapte integral sau smântână. Cei care țin post sau urmează un regim vegetarian, pot adăugă lapte de cocos pentru o textură mult mai fină. Pentru un preparat extra delicios, supa de roșii este complimentată excelent de o mână de parmezan răzuit adăugat în farfuria de servire. De asemenea, poți adăuga o lingură sau două de unt sau o alternativă vegană pentru un gust și mai bogat.

Supa cremă de roșii proaspete se prepară din ingrediente simple și proaspete, care reușesc să creeze o aromă și o textură perfectă. Iată cantitățile de care ai nevoie petnru aproximativ 4 porții de supă.

Pentru a coace roșiile, vei avea nevoie de 3 kilograme de roșii parfumate, tăiate pe jumătate, 8 căței de usturoi, curățați, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper proaspăt măcinat. Pentru a carameliza ceapa, este nevoie de ½ lingură de ulei de măsline și 2 cepe galbene, tăiate felii subțiri.

Pentru un plus de aromă, vom adăuga ½ cană de frunze de busuioc, ½ linguriță de oregano uscat, 1-2 căni de apă sau supă vegetariană, în funcție de cât de densă dorești să iasă supa, și sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Cum trebuie coapte legumele

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetează o tavă mare de copt cu hârtie specială. Așază roșiile tăiate pe jumătate și cățeii de usturoi pe tavă și stropește-le cu cele 3 linguri de ulei de măsline. Condimentează cu sare și piper din plin, iar apoi introdu tava în cuptor timp de 40-45 de minute.

Între timp, cât roșiile se coc, te poți ocupa de ceapa caramelizată. Adaugă ½ lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare și pune-o la foc mediu. Adaugă feliile de ceapă și amestecă pentru a le acoperi cu ulei de măsline, și amestec-o ocazional. Verifică ceapa la fiecare 5-10 minute până când se caramelizată complet și capătă o nuanță aurie. Acest lucru durează aproximativ 20 de minute.

Odată ce roșiile și usturoiul sunt coapte, lasă-le să se răcească timp de 10 minute, apoi adaugă-le într-un procesor de alimente sau într-un blender puternic și mixează până obții o pastă fină. Apoi, adaugă busuiocul și ceapa caramelizată, și mixează din nou.

După mixare, transferă-le din nou în cratiță, încălzește-le la foc mediu mic și adaugă oregano, supă de legume și sare și piper după gust. În acest punct, poți adăuga orice alte adaosuri suplimentare dorești. Lăsați supa de roșii să fiarbă încet timp de 10 minute înainte de a o servi. În momentul servirii, ornează supa cremă de roșii coapte cu parmezan, și servește-o alături de sandvișuri calde cu cașcaval topit, dacă dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *