O supă cremă de linte verde este o minune culinară, fără lactate, plină de proteine fără carne și ușor de preparat din câteva ingrediente de bază. În esență, acest preparat este tot ce aveți nevoie în perioada postului.
Lintea este un produs care se gătește rapid și este iubit pentru versatilitatea sa, deoarece poate deveni cu ușurință baza salatelor și chiftelelor vegane aromate. Există trei tipuri comune de linte, respectiv verde, maro și roșie.
Supă cremă de linte verde
Deși baza de supă cremă de linte verde este făcută cu morcovi, ceapă de apă și usturoi, nu ezitați să folosiți ce aveți la îndemână. Tocați mărunt un cartof dulce și folosiți pudră de usturoi și ceapă, dacă este necesar. Apa poate fi folosită chiar și în locul supei de pui în această rețetă. La final, adăugați spanac proaspăt sau congelat, deoarece această supă este infinit adaptabilă la orice ai acasă.
Pentru această rețetă aveți nevoie de 2 morcovi medii, 1 ceapă galbenă medie, 4 căței de usturoi, 1 kilogram de linte verde uscată, 1 conservă de sos de roșii, 6 căni de supă de pui sau legume cu conținut scăzut de sodiu și 5 căni de spanac baby. Pentru a da gust preparatului folosiți 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de pudră de curry, 1 linguriță de chimen măcinat, 1 linguriță de cimbru uscat și jumătate linguriță de sare.
Curățați și tăiați cubulețe morcovi ceapa galbenă, apoi tăiați mărunt 4 căței de usturoi. Verificați lintea, aruncând orice boabe sparte sau decolorate, apoi puneți-o într-o sită cu plasă fină și clătiți sub apă rece până când apa devine limpede, aproximativ 1 minut. Puneți deoparte să se scurgă în timp ce gătești legumele. Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o oală mare la foc mediu, până devine strălucitor, apoi adăugați morcovii și ceapa și sotați până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul, pudra de curry, chimenul măcinat, cimbrul uscat și jumătate de linguriță de sare, după care gătiți până devin aromate, aproximativ 1 minut. Ulterior, adăugați lintea, sosul de roșii și 6 căni de supă, apoi amestecați pentru a combina și aduceți în punctul de fierbere. Gătiți, amestecând ocazional, până când lintea este fragedă, 18 până la 22 de minute, după scoateți de pe foc și adăugați 5 căni de spanac, amestecând până se ofilește.
Rețete pentru perioada postului
Supa de conopidă este o variantă ideală pentru perioada postului, care se prepară fără ulei, fiind bogată condimentată. De asemenea, are o textură fabuloasă datorită bucatelor mari de conopidă fragedă, iar spanacul oferă un plus de nutrienți. Are și un pic de iuțeală, dar este echilibrată de pasta de roșii care îi oferă un strop de aciditate și o dulceață ușoară.
Astfel, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente ușor de găsit pentru această supă, printre care buchete de conopidă, spanac, pudră de curry, pastă de roșii, lapte de cocos, ghimbir și usturoi proaspăt, ceapă roșie, garam masala sare și apă. Mai departe, taie toate legumele și pregătește ingredientele. Primele câteva etape sunt rapide. Ulterior, adăugați ceapa și ghimbirul într-o oală medie cu un sfert de cană de apă la foc mediu și puneți la fiert timp de 5-8 minute, până devin fragede, amestecând des.
Puneți câte puțină apă, după cum este necesar pentru a preveni arderea, după care adăugați usturoiul și gătiți pentru câteva minute. Mai departe, urmează să dați gust preparatului. Astfel, puneți pudra de curry și garam masala și gătiți timp de aproximativ 30 de secunde, amestecând constant, până devin aromate și absorb umezeala. Ulterior, adăugați pasta de roșii și amestecați timp de 30 de secunde, apoi cele 2 căni de apă, laptele de cocos, sarea și amestecați bine până când toată pasta este complet dizolvată.
Mai departe, adăugați conopida, acoperiți și reduceți focul la mediu-mic, lăsând să fiarbă timp de 10-15 minute, până când devine fragedă. Puneți spanacul și gătiți încă 3-5 minute, amestecând până se înmoaie. La final, lăsați supa să stea timp de aproximativ 10 minute. Astfel, se va îngroșa mai mult, atingând consistența perfectă. Gustați și adăugați sare, dacă este necesar, sau un strop de suc de lămâie și serviți alături de castraveți murați, dacă doriți. Acest preparat este delicios imediat, dar este și mai uimitor a doua zi, la fel ca o supă cremă de linte verde, deoarece aromele se combină foarte bine peste noapte.