Prima pagină » Culinar » Supă cremă de dovleac plăcintar. Un deliciu sănătos, gata în doar câteva minute

Supă cremă de dovleac plăcintar. Un deliciu sănătos, gata în doar câteva minute

23 ian. 2024, 14:03,
BZI.ro, în Culinar

Gustoasa supă cremă de dovleac plăcintar poate fi servită la orice masă și la orice ocazie. Aceasta se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de imaginație. Supa cremă de dovleac plăcintar este ideală și pentru cei care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Iată rețeta pentru un deliciu sănătos, gata în doar câteva minute.

Supă cremă de dovleac plăcintar

Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă, putem face o supă cremă de dovleac plăcintar. Aceasta merge de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte delicii. Dovleacul plăcintar poate fi folosit pentru a pregăti și niște chiftele de dovleac sau pentru a pregăti niște plăcinte aromate, pufoase și savuroase.

Supa cremă de dovleac plăcintar are o textură aparte, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține la final un preparat culinar desăvârșit.

Pentru iubitorii de preparate dietetice putem face și niște șnițele vegetariene. Acestea se fac cu soia, cu ciuperci sau cu legume sotate. Delicioasa supă cremă de dovleac plăcintar poate fi servită în zilele de post sau ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat savuros. Supa cremă de ddovac merge servită cu crutoane, la micul dejun sau la masa de prânz alături de alte delicii culinare. Supa de dovleac poate fi servită și de către cei care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat savuros

Pentru gustoasa supă cremă de dovleac plăcintar vom avea nevoie de un dovleac plăcintar, sare, 2 linguri de ulei, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 3 căței de usturoi,, 1 țelină, 2 cepe și piper.

Mai întâi se spală și se curăță dovleacul plăcintar apoi se taie cubulețe și se pune la fiert într-o oală cu apă și sare. Se adaugă și uleiul de măsline și se lasă dovleacul la fiert la foc potrivit.

Între timp se curăță ceapa, țelina, usturoiul, ardeiul gras apoi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Când legume sunt gata, se scot într-o sită pentru a se scurge de apă. Ceapa, usturoiul și ardeiul se pun deoparte, iar dovleacul și țelina se pasează foarte bine.

Piureul obținut se amestecă cu zeama în care a fiert dovleacul apoi se adaugă uleiul de măsline, sarea și piperul și se mai lasă la foc timp de câteva minute. Când este gata, se ornează supa cremă cu frunze de pătrunjel verde și rondele de ardei.

Supa cremă de dovleac plăcintar are o textură fină, este sățioasă și ideală de servit la orice masă și ocazie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dovleacul plăcintar poate fi făcut la cuptor și are o savoare aparte și se pregătește ușor, cu doar câteva ingrediente. Acest deliciu este ideal de servit la orice masă, mai ales în sezonul de toamnă, alături  de alte preparate savuroase și sănătoase. Dovleacul plăcintar poate deveni ingredientul perfect pentru prepararea unor deserturi irezistibile, dar poate fi folosit și pentru gătirea unor ciorbe, chiftele și plăcinte savuroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *