Prima pagină » Culinar » Supă cremă de ciuperci de post. Cum să îți diversifici meniul înainte de sărbători

Supă cremă de ciuperci de post. Cum să îți diversifici meniul înainte de sărbători

22 nov. 2024, 09:22,
în Culinar

Această supă cremă de ciuperci de post este perfectă pentru perioada premergătoare sărbătorilor. Este incredibil de catifelată și bogată, ca un bisque, cu un gust profund și savuros care va cuceri toți invitații.

Rețeta este, de asemenea, bogată în nutrienți datorită cantității generoase de ciuperci, ierburi proaspete, usturoi și caju. Nu este nevoie de lactate pentru această supă cremoasă. Totuși, dacă simți nevoia, poți încerca să faci smântână de post.

Supă cremă de ciuperci de post

În ciuda faptului că este suficient de sofisticată pentru o ocazie specială, această supă de ciuperci se prepară ușor și nu necesită multă îndemânare, făcând-o o opțiune excelentă pentru pregătirea meselor.

Pentru această rețetă ai nevoie de ciuperci proaspete. De asemenea, poți să folosești un amestec de legume diferite pentru a adăuga texturi variate acestei supe cremoase. Ciupercile sunt vedeta preparatului, dar când adaugi produse din soia, cu adevărat intensifici aroma. În plus, mai trebuie să folosești supă de legume, caju, care aduce o textură catifelată, unt vegan, vin alb, cimbru și rozmarin. Cu siguranță, poți înlocui și cu salvie cu oricare dintre verdețurile tale preferate. Dacă nu ai ierburi proaspete, folosește o linguriță din cele uscate, însă nu va avea același gust.

Înainte de toate, spală și curăță legumele. Dacă folosești ciuperci proaspete, taie-le în felii sau rupe-le în bucăți. Mai departe, într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu, adaugă ceapa tăiată în cubulețe și gătește-o până începe să se înmoaie. Ulterior, pune usturoiul și călește legumele timp de 1-2 minute, iar apoi adaugă untul vegan. Odată topit, e timpul să pui ciupercile pe care trebuie să le gătești timp de aproximativ 5 minute sau până când sunt moi.

Toarnă vinul alb și lasă amestecul să fiarbă până când mirosul de alcool s-a disipat, apoi adaugă supa de legume. Pentru un plus de savoare, pune buchetul de verdețuri și gătește timp de 15 minute. Pentru următorul pas trebuie să transferi jumătate din cantitatea de supă într-un blender, peste care trebuie să adaugi caju, sos de soia și miso. Mixează compoziția până când supa devine cremoasă și netedă și adaug-o peste ce a rămas în oală. Mai departe, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 până la 10 minute, până când aromele s-au combinat, iar supa s-a îngroșat puțin. Dacă dorești să fie mai subțire, mai adaugă puțină supă de legume.

Cel mai gustos risotto vegan

Un risotto tradițional are o cantitate generoasă de savoare din produsele lactate și brânza parmezan. Această rețetă, pe de altă parte, este făcută cu unt vegan și pastă de miso albă, transformând acest risotto vegan într-o bombă de arome.

Astfel, ai nevoie de ciuperci, miso alb, cel mai blând tip de miso, pentru a nu estompa celelalte arome, unt vegan, praz și orez. Arborio, un orez alb cu bob mediu, este cel mai frecvent folosit pentru risotto. Pentru un pic de aromă, pregătește vin alb sec, supă de legume, cimbru și usturoi.

Încălzește o tigaie la foc mediu cu puțin ulei de măsline. Odată ce este încinsă, adaugă ciupercile curățate, spălate și tăiate și călește-le timp de 8-9 minute, amestecând ocazional, până sunt frumos rumenite. Mai departe, pune cimbrul și jumătate din usturoi și asezonează cu sare, după gust. Gătește legumele pentru încă 2-4 minute, apoi adaugă untul de miso, amestecând frecvent.

În acest timp, spală ceapa verde și tai-o. Într-o oală sau într-o tigaie adâncă, pentru sotat, încălzește uleiul de măsline și pune prazul, ceapa și usturoiul rămas. Gătește pentru 2-3 minute, până când legumele s-a înmuiat ușor, apoi adaugă orezul și prăjește ingredientele pentru 1-2 minute, amestecând frecvent. Mai departe, stropește amestecul cu vinul alb și lasă-l pe foc timp de câteva minute, până când mirosul de alcool dispare. Ulterior, adaugă supa de legume, câte o cană pe rând. Amestecă frecvent, dar nu constant, și repetă procesul până când orezul este oarecum moale, dar încă al dente. La final, opțional, poți opta pentru parmezan vegan și asezonează, după gust, cu sare și piper. O altă rețetă italienească delicioasă este cea de gnocchi făcuți în casă.

Pentru un risotto reușit este este să nu amesteci orezul constant, ci aproximativ la fiecare 30 de secunde, pentru a nu crea o textură lipicioasă. Astfel, acest preparat este ideal pentru o masă în familie, alături de supa cremă de ciuperci de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024