Prima pagină » Culinar » Supă cremă de ardei copt. Rețeta perfectă pentru sezonul de toamnă

Supă cremă de ardei copt. Rețeta perfectă pentru sezonul de toamnă

29 aug. 2023, 08:23,
BZI.ro, în Culinar

Pentru iubitorii de preparate culinare fine, aromate și sățioase, ideală este o supă cremă de ardei copt. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta perfectă pentru sezonul de toamnă.

Supă cremă de ardei copt

În plin sezon de toamnă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețețe gustoase. Nelipsită de la masă este delicioasa supă cremă de ardei copt. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă această mâncare sănătoasă și aromată, putem face pentru cei dragi și o mâncărică cu ciuperci crăițe. Ciupercile crăițe au o savoare aparte și pot fi gătite în diferite moduri. La fel de bine putem să pregătim în sezonul de toamnă și o tocană de legume cu ardei, vinete, dovlecei și orez.

Supa cremă de ardei copt este savuroasă, sănătoasă și recomandată de către medici și nutriționiști și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru o supă cremă de ardei copt vom avea nevoie de 400 g de ardei, 300 g de cartof dulce, 200 g de cartof roșu, 50 g de pastă de roșii, 2 g de ghimbir răzuit, 100 ml de smântână, 250 ml de supă concentrată de pui, 150 ml de apă, 4 g de sare, 2 g de piper, 1 bucată de usturoi, 1 ceapă, 30 g de unt, 1 linguriță de zahăr brun, 3 ml de ulei de măsline, parmezzan, pâine prăjită.

Mai întâi se vor coace ardeii pentru supă. Se încinge cuptorul, se spală ardeii și se lasă la scurs apoi se pun la cuptor într-o tavă tapetată cu o folie de aluminiu. Cartofii se curăță și se taie în jumătate, iar usturoiul se taie rondele, se stropește totul cu ulei de măsline și se adaugă sare. Se pun toate la cuptor la foc potrivit.

După ce ardeii s-au copt împreună cu legumele, se scoate tava din cuptor și se decojesc ardeii. După aceea se începe prepararea supei. Într-o cratiță mare se pune ceapa tăiată cubulețe mici împreună cu untul și se lasă la călit. Se adaugă pasta de roșii, ghimbirul și o linguriță de zahăr brun.

Legumele din cuptor se taie cubulețe, inclusiv ardeii copți. Acestea se răstoarnă în cratița cu ceapa călită apoi se toarnă apa și supa concentrată de pui. Se lasă totul la fiert timp de 10 minute apoi se adaugă smântâna, sarea, piperul, apoi se mixează totul cu un mixer pentru a obține un preparat cremos și fin. Când este gata se adaugă parmezanul ras și se amestecă ușor. Cu siguranță vom obține o mâncare gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă.

Delicioasa supă de ardei copt este nelipsită de la masă în sezonul de toamnă. Această mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *