Prima pagină » Local » Sunt singurii din Iași care fac așa ceva și au investit mii de euro! Serpent Stream știe cum să zguduie pereții! – FOTO/VIDEO

Sunt singurii din Iași care fac așa ceva și au investit mii de euro! Serpent Stream știe cum să zguduie pereții! – FOTO/VIDEO

14 nov. 2022, 02:00,
Adnana Gafton în Local

După 6 ani de muncă, trupa Serpent Stream lansează primul album de nu-metalcore din Iași. Au investit mii de euro în echipamente și instrumente muzicale, sperând la momentul în care vor obține notorietatea pe care o merită. Piesele de pe albumul „Audio Kinetic” sunt compuse de ei. În cei 6 ani de activitate, trupa a avut numeroase reprezentații în țară și în cluburile din Iași

Serpent Stream este o trupă de nu-metalcore din Iași. Aceștia cântă de 6 ani o variantă mai aparte de rock. Catalogat ca fiind mai greu de digerat, asociat cu urlete puse pe acorduri de rock, trupa beneficiază de notorietate în rândul ascultătorilor mai nonconformiști. Tinerii au vârsta cuprinsă între 18-28 de ani și au vieți normale, merg la serviciu sau la facultate. Inițial nu au beneficiat de susținerea familiei, însă spiritele s-au calmat după 6 ani de nu-metalcore, iar apropiații au devenit cei mai mari fani ai acestora.

persoane  imbracate in negru si cu masca pe gura

Serpent Stream lansează primul lor album de nu-metalcore

Serpent Stream, singura formație de nu-metalcore din Iași

persoana cu par lung canta la microfon

„Audio Kinetic” are 9 piese

Șase băieți au pus bazele unei formații de nu-metalcore în Iași. Membrii trupei sunt Mirel Scutelnicu, zis și Killswitch Shaden, care este solistul vocal al trupei, Dimitrie Grigoraș și Jeff – chitariști, basistul trupei – Vlad Coșarcă, la tobe – Alex Vevo, iar la clape – Ștefan Ambrozie.

„Cântăm de 6 ani de zile în acest format. Toți avem «antecedente» muzicale încă de când eram mici. Între timp am devenit foarte buni prieteni, nu suntem doar colegi de trupă, suntem ca niște frați. Explorând mai multe genuri muzicale, ne-am dat seama că nu-metalcore e ceea ce ne reprezintă și ne place. Nu este greu să abordăm acest gen muzical pentru că noi cântăm din plăcere”, precizează Vlad Coșarcă, basistul trupei Serpent Stream.

Băieții precizează că la nivel local nu au concurență. Sunt singurii din Iași ce abordează acest gen de rock și se pot bucura de foarte mulți fani. Formația Serpent Stream a avut concerte în mai multe orașe din țară și a cântat în mai multe festivale de muzică rock, cel mai mare dintre ele fiind „Rockstadt Extreme Fest” din orașul Râșnov, județul Brașov. Ei au fost mereu prezenți la „Festivalul Rock’N’Iași”. Își doresc ca din formația ce cântă în deschiderea unei trupe consacrate să devină ei înșiși atracția principală a evenimentului.

persoana canta la tobe

Piesele celor de la Serpent Stream sunt compuse de ei

După 6 ani de muncă, băieții scot primul lor album

persoane stau pe o strada

Serpent Stream cântă o variantă mai aparte de rock

Membrii formației au investit până acum câteva mii de euro în instrumente muzicale, iar producția albumului i-a costat în jur de 2.500 de lei. Toate piesele sunt compuse de ei, nu fac cover unor altor formații. „Audio Kinetic” este primul album Serpent Stream și va fi lansat peste cel mult două săptămâni.

„La album am muncit cam 6 luni de zile. Am repetat aproape în fiecare zi, am mers la studio de câte 2-3 ori pe săptămână și am înregistrat. Albumul va avea 9 piese, un intro și un outro, cum se făceau demult albumele. Lansarea va fi în maximum 2 săptămâni, într-un club din Iași. Vom cânta toate piesele și sper să facem un show de neuitat!”, menționează Mirel Scutelnicu, solistul vocal al trupei Serpent Stream.

Pe viitor, trupa speră să devină o componentă principală pe scena de rock din țară. Până în prezent, deși au avut multe reprezentații, nu au fost remunerați. După lansarea albumului, aceștia speră ca lucrurile să se schimbe, iar muzica să devină și o sursă de bani.

„Toți mergem la serviciu în fiecare zi. Jobul este mai mult un hobby din care strângem bani să putem investii în echipamentele muzicale. După ce scoatem albumul și dacă toate planurile ne vor funcționa, avem de gând să renunțăm la joburi și să ne dedicăm tot timpul muzicii. Sunt șanse foarte mari să luăm această decizie”, afirmă Mirel Scutelnicu, solistul trupei.

Serpent Stream este singura trupă ce zguduie pereții cluburilor de rock din Iași, cântând nu-metalcore la un al nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`