Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Sunt sensibil la cafea? Bauturile iti cresc tensiunea arteriala? Cum eviti hipertensiunea
Sunt sensibil la cafea? Bauturile iti cresc tensiunea arteriala? Cum eviti hipertensiunea

Sunt sensibil la cafea? Bauturile iti cresc tensiunea arteriala? Cum eviti hipertensiunea

08 apr. 2021, 12:54,
în Sanatate

Cine spune hipertensiune, crede că aportul mare de sare este vinovat. Da, dar nu numai! Multe alte substanțe nutritive vă afectează tensiunea arterială și, în mod ciudat, și băuturile. Deci, dacă sunteți hipertensiv sau dacă doriți să preveniți această boală tăcută, puneți-vă următoarele întrebări:

Sunt hidratat adecvat?

Deshidratarea vă supune unui risc mai mare de boli de inimă. Deshidratarea nu numai că vă îngroșă sângele și îi reduce volumul, dar crește și tensiunea arterială. Când celulele din corpul tău sunt private de apă, creierul trimite un semnal de constricție a vaselor de sânge – ceea ce determină o tensiune arterială mai mare. Nu așteptați până când vă este sete: setea este un steag roșu care vă anunță că sunteți deja deshidratat. Bea apă regulat pe tot parcursul zilei (1 până la 2 litri pe zi).

Sunt sensibil la cafea?

Studiile au arătat că cafeaua (200-300 mg de cofeină) poate produce o creștere scurtă, dar semnificativă, a tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Creșterea este în principal mai mare în prima oră după administrarea cofeinei și durează aproximativ 3 ore. Prin urmare, cafeina are doar un efect pe termen scurt asupra tensiunii arteriale. Cu toate acestea, în funcție de cantitatea de cofeină consumată, aceasta vă poate afecta tensiunea arterială pe termen lung. Acesta este motivul pentru care poate fi relevant să testați influența cofeinei asupra tensiunii arteriale.

Măsurați-vă tensiunea arterială înainte de a bea o ceașcă de cafea (sau alte băuturi cu cofeină) și apoi din nou 30 până la 120 de minute după aceea. Dacă tensiunea arterială crește cu 5 până la 10 puncte, corpul dumneavoastră poate fi sensibil la cofeină. Ca regulă generală, luați în considerare limitarea la aproximativ două cesti de 150 ml de cafea (200 mg de cofeină) pe zi. Dacă vă reduceți aportul, luați în considerare înlocuirea cafelei cu ceaiuri care au un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.

Sunt dispus să încerc și alte băuturi calde?

Consumul de 2 până la 3 căni de ceai pe zi poate reduce semnificativ tensiunea arterială; acesta este cazul cu ceaiul Hibiscus sabdariffa, ceaiul verde, ceaiul negru, matcha sau chiar ceaiul oolong. Motivul acestui efect pozitiv se datorează probabil cantității mari de antioxidanți găsiți în frunzele de ceai.

Studiile au arătat că persoanele care beau ceai verde sau negru în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de boli de inimă, precum și o tensiune arterială îmbunătățită. Acest lucru este atribuit în principal antioxidanților precum catechinele din ceaiul verde. Flavonoidele conținute în cantități mari în ceaiul verde sau oolong au un efect vasodilatator – adică îți lărgesc vasele de sânge, optimizând astfel fluxul sanguin și reducând tensiunea arterială.

Dacă vă place gustul ceaiului de hibiscus, al ceaiului verde, negru sau oolong, adăugați aceste ceaiuri la rutina zilnică. Aceste băuturi contribuie și la aportul zilnic de lichide.

Consumul meu de alcool este sub control?

Consumul de alcool, chiar moderat, este legat de o creștere a valorilor tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Alcoolul provoacă un răspuns simpatic al sistemului care constrânge vasele de sânge, crescând temporar tensiunea arterială. Alcoolul este, de asemenea, bogat în calorii și zahăr, ceea ce poate contribui la luarea în greutate, ceea ce crește tensiunea arterială.

Respectați recomandările unei băuturi alcoolice pentru femei și a două băuturi alcoolice pentru bărbați pe zi, în timp ce faceti si pauze avand zile fara alcool. Și dacă nu bei, nu începe!

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
„Marea de la munte”, din pântecul Carpaților. Decizia lui Ceaușescu i-a schimbat definitiv soarta
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Planul lui George Simion a fost devoalat de un pion important din sistem
Playtech.ro
Oraşul din România în care oamenii trăiesc cel mai mult. Cetăţenii de aici depăşesc, în medie, 77,6 ani
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
Călin Georgescu, ASASINAT în România!! Vestea NEAGRĂ a picat ca un trăsnet
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Cătălin Bordea, reacție total neașteptată! Ce a spus după ce Livia și Spike s-au despărțit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`