Prima pagină » Actualitate » Sunt peste 600 de companii rusești în România, anunță Florin Cîțu
Sunt peste 600 de companii rusești în România, anunță Florin Cîțu

Sunt peste 600 de companii rusești în România, anunță Florin Cîțu

28 feb. 2022, 11:27,
în Actualitate

Într-o declarație făcută în urmă cu câteva minute, Florin Cîțu anunță că sunt peste 600 de companii rusești în România. Președintele PNL și șeful Senatului României a transmis faptul că țara trebuie să se asigură că puterea de la Moscova nu primesc ajutor financiar prin intermediul firmelor rusești din România.

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat faptul că susține un blocaj complet al companiilor rusești în România. Decizia ar urma să se ia după declarația comună din Parlament și se vrea o aliniere la măsurile luate la nivel al Uniunii Europene împotriva Rusiei.

Sunt 600 de companii rusești în România, susţine Florin Cîțu

Președintele PNL declară că, conform calculelor de ultimă oră, în România sunt peste 600 de firme românești care ar putea trimite ajutoare financiare la Moscova. Florin Cîțu menţionează faptul că statul român trebuie să ia toate asigurările necesare pentru a evita un astfel de ajutor venit din România:

”Sunt cam 600 companii rusești la noi, trebuie să ne asigurăm că nu primesc ajutoare de stat, vreun leu de la statul român, sp nu finanțeze Romania firmele apropiate de oligarhi, bani care apoi se duc spre finanțarea războiului.

Fostul premier a reiterat ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei, ajutor în valoare de 3 milioane de euro. Ajutorul este puţin în comparaţie cu faptul că plătim alte milioane de euro către oligarhii ruși. Altfel spus, țara nu dorește şi nici nu îşi permite să acorde vreun ajutor din bani europeni pentru firmele care au acţionariat rusesc. Florin Cîțu a îndemnat la prudență în această situație.

Marcel Ciolacu vrea un blocaj total pentru firmele rusești

În economia românească sunt prezente 600 de companii rusești, iar multe dintre ele au activități legate de distribuția de gaze sau petrol. Pare să fie o susţinere totală în politica românească. Și Marcel Ciolacu susţine un blocaj total pentru firmele rusești. Liderul social democrat a vorbit, printre altele și de situația de la granița cu Ucraina. Acesta a precizat faptul că numărul de vameși români s-a dublat în ultimele zile și că există blocaje pe partea Ucrainei:

O declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm. Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruși.”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că războiul din Ucraina continuă. Vorbim despre a cincea zi de război, iar trupele armatei ruse încearcă să intre în mai multe orașe cheie din Ucraina. Până la această oră, conform declarațiilor făcute de forțele de apărare din Ucraina, trupele rusești nu au reușit să aibă controlul total al niciunui oraș important. Așadar, vom vedea cum cele 600 de companii rusești din România vor fi supuse restricțiilor anunțate de Florin Cîțu și cum această măsură va afecta economia țării.  Menționăm faptul că la cele 600 de companii rusești lucrează români care ar trebui să fie ajutați pentru a nu deveni victime colaterale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *