Prima pagină » Local » Sunt mulți sfinți care s-au văzut față în față cu Iisus Hristos? Părintele Calistrat Chifan: „Începem cu dreptul Simeon, cel care îl ia în brațe la 40 de zile” – VIDEO

Sunt mulți sfinți care s-au văzut față în față cu Iisus Hristos? Părintele Calistrat Chifan: „Începem cu dreptul Simeon, cel care îl ia în brațe la 40 de zile” – VIDEO

09 dec. 2022, 13:33, 13 ,
în Local

Sunt mulți sfinți care s-au văzut față în față cu Iisus Hristos? Iată ce ne spune părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, la BZI LIVE.

Oamenii Bisericii susțin că sunt mulți sfinți care s-au văzut față în față cu Dumnezeu. Unul dintre ei este Sfântul și Dreptul Simion, cunoscut și sub numele de Simeon Bătrânul sau Simeon cel Bătrân, a fost un evreu, „un om drept și cu frica lui Dumnezeu”, care apare în Noul Testament din Biblie în câteva versete din Evanghelia după Luca.

Sunt mulți sfinți care s-au văzut față în față cu Iisus Hristos? Ce spune părintele Calistrat Chifan

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit că sunt foarte mulți sfinți care au avut puterea și lucrarea de a se vedea față în față cu Hristos. Primul dintre aceștia este dreptul Simeon, care îl ia în brațe pe Mântuitor la 40 de zile. Despre Simeon se știe că era un om drept al Vechiului Testament, preot la templu, fiindcă altfel nu avea cum să îl întâmpine pe prunc și să îl binecuvânteze.

„Dacă luăm Sinaxarul Constantinopolitan sau luăm cele 12 volume de viețile sfinților, în Biserica Ortodoxă, există acest sinaxar al fiecărei luni cu viața sfântului din ziua respectivă, sunt foarte mulți sfinți care au avut puterea și lucrarea de a se vedea față în față cu Hristos. Și pentru că suntem undeva în preajma copilăriei lui Iisus și începem cu dreptul Simeon, cel care îl ia în brațe la 40 de zile, dreptul Simeon, după tradiție, noi nu putem ști, el este considerat un om drept al Vechiului Testament. Dar după cum spune Luca și cum prezintă el, era clar că era preot la templu, că n-avea cum să îl întâmpine pe prunc și să îl binecuvânteze, dacă nu ar fi avut această lucrare.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Și mai este o mărturie a unui călugăr, de prin secolul VI-VII, Petru din pustie”

Îndrăgitul duhovnic de la Mănăstirea Vlădiceni a amintit că mai există o mărturie, de prin secolul VI-VII, a unui călugăr, Petru din pustie. Pe când era tânăr, acesta s-a încadrat în armată și a fost băgat în temniță. Astfel, a început să se roage la Dumnezeu și, fiindcă nu îl asculta, a început un post aspru și o nevoință aspră, pentru ca Dumnezeu să-i dea un semn. După un timp, i s-a arătat Sfântul Ierarh Nicolae, un alt sfânt care avea trecere la Dumnezeu.

„Și mai este o mărturie a unui călugăr, de prin secolul VI-VII, Petru din pustie, care în tinerețea lui, vrând ca să fie monarh, nu s-a mai călugărit, a făgăduit Dumnezeu sau a uitat, a amânat și, fiind într-un război, fiindcă s-a încadrat în armată, era soldat, ofițer, a fost prins prizonier și băgat în temniță și el se ruga la Dumnezeu să-i descopere dacă a greșit cu ceva la Dumnezeu, de trage această pedeapsă pe nedrept. Și stă închis în temniță și se ruga la Dumnezeu, și Dumnezeu nu-l asculta. Și cum stătea el acolo, a început un post aspru și o nevoință aspră, trebuie să îmi dea Dumnezeu un semn, dacă nu-mi dă un semn, nu-mi dă. Și atunci, după o vreme, i s-a arătat Sfântul Ierarh Nicolae, un alt sfânt care avea trecere la Dumnezeu și el s-a văzut cu Dumnezeu față către față.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Comentarii
  • Maria și Elena,cele care a ți incercat cu semnături să l aduceți pe Calistrat la mănăstirea Vlădiceni,și pe 1dec,in curtea mănăstirii,creștine cum vă spuneți,fiți până la capăt,și pregătiți pachete cuancare,pt oamenii în vârstă,singuri,mergeți și dăruiți,să vadă popa că voi faceți și lucruri bune,fi pozativa,așa cum va ți pozat cu popa.

  • Pachete cu mâncare,Maria și Elena,pachete cu mâncare pt bătrânii singuri,cu bani de la părintele.

  • Mihai ungureanu

    Dragi enoriașe,care ați strâns semnături pt părintele Calistrat,faceți acte de binefacere,arăți va empatia pt cei nevoiași,care nu pot munci,în vârstă,pt care ar putea fi ultimul Crăciun,faceți colăcei ,o caserola cu sarmale,și bucurați și pe ei,luminările voi viața,cât o mai au,faceți fapte pt Domnul nostru Isus,pt Maica Sa,să aveți sănătate și gânduri bune!

  • Părinte,când te vedem împărțind din puținul dumitale,mâncare celor care nu au,îți vom trimite cele mai bune gânduri,însoțite de bucurie sufletească,arată că d ta ,părinte,nu ești omul rău,așa cum spun unii,arata prin fapte,să trăiești părinte,Calistrat!

  • Paritili futimili mimi pibaniiparitili

  • Deschide punga,părinte,că venim și noi la tine,La multi ani,multi ani,cu bine!multi ani,părinte,cu sănătate!

  • Hai părinte in fața mănăstirii Vlădiceni,că Moș Crăciun,cu sacul cu daruri,vb cu enoriasele cele două,Maria și Elena,care s au pozat cu d ta ,pe 1 dec,in curtea mănăstirii,

  • Noi părinte ,te iubim,dar daruri când faci,de sfintele sărbători?Maria și Elena,credincioaselor,luați l pe ,,Sfântul,,părinte și faceți mâncare,pt oamenii singuri,sfintelor .

  • Duminică,merg la mănăstirea Vlădiceni,sa le caut pe cele două credincioase,Maria și Elena,că ele veneau la slujba,să vorbesc,unde îl găsesc pe părinte,vreau sa vorbesc cu dânsul.

  • Părinte,cât o freci pe la emisiuni,cu povesti,fapte,fapte,alimente pt cei care nu au ce pune pe masa,de aceste sfinte sărbători,binecuvântează i dumneata,nu i trimite la ,,Domnul sa vă binecuvânteze,,

  • Nenea perintele,vine Moș Crăciun,unde te găsim?

  • Tanti Elena,eu te cunosc de la părintele,vine Moș Crăciun?

  • Eu nu înțeleg,ce suge,nu ce zice părintele in fiecare zi🩳

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`