Prima pagină » International » Sunt introduse noi restricții în Londra! Când vor fi aplicate acestea

Sunt introduse noi restricții în Londra! Când vor fi aplicate acestea

15 oct. 2020, 21:15,
Bianca Rebegea, în International

Începând de sâmbătă, în Londra vor fi aplicate noi restricții, mult mai stricte decât cele impuse în prezent, pentru a duce la combaterea răspândirii noului coronavirus. Anunțul a fost făcut joi, 15 octombrie 2020, de către Sadiq Khan, primarul capitalei britanice.

Noile restricții vizează interdicția ca locuitorii Londrei să nu se mai întâlnească în spaţii închise cu persoane din alte gospodării. Interdicția este valabilă atât pentru locuinţele private, cât şi pentru spaţiile publice cum ar fi barurile sau restaurantele. Cu toate acestea, sunt încă permise întâlnirile într-un grup de maxim șase persoane în spațiile publice.

„Noul coronavirus se răspândeşte rapid peste tot în oraşul nostru”, a spus Sadiq Khan în faţa membrilor adunării municipale.

Sadiq Khan, primarul Londrei: „Avem o iarnă dificilă în faţa noastră”

Edilul capitalei britanice a mai adăugat că ”nimeni nu doreşte noi restricţii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vieţile londonezilor”. El le-a cerut cetățenilor Londrei să nu folosească transportul public în comun și să evite deplasările. De asemenea, a punctat că urmează o iarnă „dificilă”.

”Trebuie să-i avertizez pe londonezi că avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, a insistat el.

Anunțul noilor restricții apare în contextul depășirii în ultimele zile a pragului de 100 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în mai multe cartiere ale Londrei.

Astfel, în urma noilor măsuri, Londra a trecut la nivelul doi de alertă, dintre cele trei stabilite de Guvern. Însă, pentru a combate eficient pandemia, Sadiq Khan şi liderul Partidului Laburist de opoziţie din care face parte, Keir Starmer, împreună cu responsabili sanitari, au cerut un ”lockdown” naţional.

Cu toate acestea, guvernul condus de Boris Johnson este de părere că sistemul regional de alertă trebuie menținut pe trei nivele.

Regatul Unit funcționează pe trei nivele de restricție, în contextul pandemiei

Fiecare zonă a Angliei se încadrează acum în trei categorii – mediu (Nivelul 1), ridicat (Nivelul 2) sau foarte ridicat (Nivelul 3), în funcție de raţă locală de infecție.

Ce reprezintă nivelul 1, alerta medie

– Zonele din nivelul 1 sunt supuse regulilor naționale de bază în vigoare anterior.

– Este posibil să nu vă întâlniți într-un grup de mai mult de șase persoane, în interior sau în aer liber, cu excepția cazului în care vă aflați într-o gospodărie mai mare sau într-o grupă de sprijin.

– Pub-urile, barurile și restaurantele dintr-o zonă de nivel 1 trebuie să se închidă până la ora 22:00.

În ce constă nivelul 2, alerta maximă

– În plus, nu aveți voie să vă întâlniți social cu persoane cu care nu locuiți în interior – aceasta include case private, precum și pub-uri sau restaurante.

– Persoanele care sunt voluntari pot participa la întâlniri ca înainte și pot fi oferite și servicii de îngrijire informală.

– Locuitorii se pot întâlni  în continuare prieteni și familie în aer liber, dar numai într-un grup de până la șase persoane.

Ce restricții cuprinde nivelul 3, alerta foarte mare

– Nu aveți voie să vă întâlniți social cu oricine care nu face parte din gospodăria dvs. sau cu ajutorul bulei dvs. de sprijin în interior sau în anumite locații exterioare.

– Nu vă puteți întâlni în grădini private sau grădini de pub, dar vă puteți întâlni în parcuri, plaje, peisaje sau păduri, atâta timp cât nu vă aflați într-un grup de peste șase.

– Barurile trebuie să închidă, cu excepția cazului în care servesc mese substanțiale – alcoolul poate fi servit doar ca parte a unei mese.

– Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească în sau în afara zonelor de nivelul 3, altele decât pentru muncă, educație, servicii pentru tineri sau din cauza responsabilităților de îngrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *