Prima pagină » Actualitate » Sunt 4 scenarii de Guvernare dacă USR-PLUS va ieși din coaliție! Iată toate posibilităţile
Sunt 4 scenarii de Guvernare dacă USR-PLUS va ieși din coaliție! Iată toate posibilităţile

Sunt 4 scenarii de Guvernare dacă USR-PLUS va ieși din coaliție! Iată toate posibilităţile

15 apr. 2021, 08:52,
în Actualitate

Demiterea lui Vlad Voiculescu a dus la un puternic cutremur în coaliţia de Guvernare. Miniştrii USR-PLUS nu au dorit să participe la şedinţa de Guvern de miercuri, iar liderii amenință cu ieșirea de la Guvernare. Totuşi, cei de la antena3.ro au dat publicării 4 scenarii dacă USR-PLUS va ieşi din coaliţie.

Vlad Voiculescu, împreună cu Andreea Moldovan au părăsit Ministerul Sănătăţii după ce premierul Florin Cîțu a decis că gafa făcuta de Moldovan reprezintă picătura care a umplut paharul.

Care sunt cele 4 scenarii de Guvernare dacă USR-PLUS pleacă din coaliție

Conform jurnaliştilor de la Antena 3.ro sunt avansate 4 scenarii probabile dacă USR-PLUS iese de la Guvernare. Unul dintre scenarii luate în calcul este ideea unui guvern minoritar cu Florin Cîțu premier şi cu susţinerea PSD, un alt scenariu este ca Florin Cîțu să demisioneze iar PNL să vină cu o nouă propunere. Propunerea ar veni în persoana lui Ludovic Orban care a ocupat această funcţie în legislativul trecut:

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un Guvern minoritar.

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă.

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere. arată antena3.ro.

Unul dintre scenarii propune ca PNL-ul să meargă pe ideea unui Guvern minoritar dar care nu ar ţine foarte mult în Parlament. Totuşi, ar putea exista negoceri intre Marcel Ciolacu şi Florin Cîțu pentru o eventuală susţinere în Parlament. De altfel, varianta în care Florin Cîțu îşi dă demisia iar în locul său vine Ludovic Orban este destul de probabilă dar s-ar putea trezi cu tensiuni în PNL, partid în care s-au format două tabere, cea a lui Florin Cîțu și cea a lui Ludovic Orban.

Probabil cel mai improbabil scenariu este numărul 4. Este știut faptul că președintele Klaus Iohannis și-a dorit ” Guvernul meu” iar din această perspectivă este destul de greu de imaginat faptul că președintele va propune un guvern de specialiști care nu ar face parte din vreo formațiune politică.

Marele test este astăzi la şedinţa de Guvern

Premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că va organiza în cursul zilei de astăzi, 15 aprilie 2021, o şedinţă de Guvern. Putem spune că acest lucru reprezintă un test din perspectiva faptului că se urmăreşte dacă miniștrii USR-PLUS vor absenţă de la ședință.

Pe ordinea de zi din cadrul şedinţei de la Guvern se află proiectul de lege ce permite sancţionarea cu suspendarea activitării a agenţilor economici care nu respectă măsurile luate pentru a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2 dar şi scoaterea unor cantităţi de produce din rezervele de stat pentru ajutoare umanitare. Aceeaşi hotătâre prevede şi scoaterea din rezervele de stat a unor produse şi acordarea acestora, gratuită, Spitalului de Urgentă ” Prof. dr. Dimitrie Gerota” a Școlii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Petru Rareş din Fălticeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024