Prima pagină » Local » Sunete ciudate auzite în Iași, pe bulevardul C.A. Rosetti! Ce explicație dau polițiștii

Sunete ciudate auzite în Iași, pe bulevardul C.A. Rosetti! Ce explicație dau polițiștii

11 mart. 2022, 13:58,
Andreea Andrei în Local

În cursul dimineții de astăzi, 11 martie 2022, s-au auzit mai multe sunete ciudate în Iași, pe bulevardul C.A. Rosetti. Reprezentanții IPJ Iași au ținut să liniștească cetățenii spunând că sunt exerciții controlate din partea Serviciului Criminalistic.

Astăzi, în jurul orei 9.00, în zona centrală a municipiului Iași, s-au auzit sunete ciudate de pe bulevardul C.A. Rosetti ce păreau a fi explozii. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași vin cu precizarea că nu este cazul să se instaureze panica deoarece exploziile sunt efectuate de către Serviciul de Criminalistică.

Sunete ciudate auzite în Iași, de pe bulevardul C.A. Rosetti până în centrul Iașului

Exploziile de pe C.A. Rosetti s-au auzit până în centrul Iașului și au instaurat un iz de panică în mintea celor ce au auzit.

Pe fondul tensiunilor create în Iași din cauza războiului din Ucraina, toți mai mulți ieșeni sunt în alertă crezând că în orice moment există pericolul de atac din parte Rusiei.

Această părere este una nefondată și naște multiple conspirații ce nu fac altceva decât să panicheze cetățenii.

Zgomotele ce seamănă cu cele de “bombe” sunt auzite deoarece polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Iași au o acțiune de expertiză a unor artificii și petarde ce au fost confiscate în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Referitor la zgomotele ce se aud din zona C. A. Rosetti, din mun. Iași, facem precizarea că polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Iași desfășoară activități specifice, în cadrul unor expertize privind starea de funcționare a unor materiale pirotehnice care au fost confiscate, în urma acțiunilor derulate în perioada sărbătorilor de iarnă“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Zgomotele puternice din Iași induc rapid panica

În luna februarie a acestui a fost un alt caz în care ieșenii au crezut că „vine războiul” la Iași. Locuitorii din zonele Dancu-Aroneanu-Sărărie au avut câteva nopți în care au simțit frica de război, încă înainte de a izbucni propriu-zis conflictul armat din Ucraina.

Ca și în cazul zilei de 11 martie 2022 s-a descoperit explicația logică a sunetelor de „bombardament”. Angajații Aeroportului Iași au folosit tunuri cu propan pentru a speria păsările din jurul aerogării.

Motivul pentru care această măsură a fost luată era datorat unor incidente nefericite cauzate cu precădere în timpul nopții de păsări.

Pericolul pe care îl pot constituii pentru traficul aerian este acela că sunt șanse mari ca o pasăre să ajungă în alicele motoarelor aeronavelor, caz în care s-ar putea produce o catastrofă.

Decizia luată de conducerea Aeroportului Iași a fost luată preventiv și din motivul de a proteja zburătoarele, care ajung de multe ori să fie lovite mortal de către aeronave.

Un alt exemplu al panicii nefondate create printre ieșeni a fost creat de multiple postări pe rețelele de socializare ale unor ieșeni ce au surprins militarii din cadrul unităților ieșene ce se îndreptau către antrenamente.

Aceste antrenamente de asemenea nu au neapărat legătură cu războiul din Ucraina, deoarece au existat și înainte de existența acestuia.

Ieșenii trebuie să rămână calmi și să analizeze în mod logic orice informație. Astăzi s-a dovedit că acele sunete ciudate auzite de pe C.A. Rosetti nu au fost altceva decât o activitate normală a IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *