Prima pagină » Sanatate » Sumetrolim este antibiotic? Ce afecțiuni poți trata cu acest medicament

Sumetrolim este antibiotic? Ce afecțiuni poți trata cu acest medicament

09 aug. 2022, 13:13,
în Sanatate

Multe persoane care suferă de o infecție se întreabă dacă Sumetrolim este antibiotic. Aceste pastile aparțin medicamentelor antibacteriene combinate pe bază de sulfonamide și trimetoprim, utilizate sistemic pentru tratamentul bolilor infecțioase.

Acest agent antibacterian are un efect sinergic, care are proprietatea de a inhiba sinteza compușilor purinici care sunt prezenți în celulele bacteriene. De asemenea, acest medicament este capabil să perturbe diferite etape ale sintezei proceselor metabolice ale acidului folic. În special, sulfametoxazolul are capacitatea de a inhiba includerea PABA în procesele metabolice ale acestui acid, jucând un rol important în funcționarea sistemului nervos. Trimetoprimul, la rândul său, produce inhibarea reductazei acidului dihidrofolic. În general, medicamentul este capabil să inhibe dezvoltarea atât a bacteriilor gram-pozitive, cât și a bacteriilor gram-negative. În același timp, medicamentul nu produce niciun efect asupra ciupercilor și virușilor.

mai multe pastile pe o masa

Mai mult decât atât, remediul contribuie la vindecarea bolilor de organe ale aparatului genito-urinar, anume cele a tractului urinar, uretrita gonococică și șancru moale

Sumetrolim este antibiotic? Pentru ce boli se utilizează remediul

Principalele ingrediente active ale medicamentului este sulfametoxazol și trimetoprim. Componente auxiliare constituie amidon de cartofi, talc, amidon glicolat de sodiu, glicerina, acid stearic, stearat de magneziu.

Medicamentul este produs sub formă de pastile, iar 1 comprimat conține 400 mg de sulfametoxazol și 80 mg de trimetoprim. Acest medicament este utilizat pentru a trata infecțiile ale organelor respiratorii.  Mai exact exacerbări în bronșita cronică, precum și otita medie la copii, tratamentul și prevenirea pneumoniei.

persoana care tine un antibiotic pe fonul unei fotografii de la roentgen

Medicamentul este produs sub formă de pastile, iar 1 comprimat conține 400 mg de sulfametoxazol și 80 mg de trimetoprim

Mai mult decât atât, remediul contribuie la vindecarea bolilor de organe ale aparatului genito-urinar, anume cele a tractului urinar, uretrita gonococică și șancru moale. Tractul gastrointestinal, tifoidă și paratifoidă, colecistita, diaree cauzată de tulpini enterogene de Escherichia coli. De asemenea, holera poate fi tratată cu ajutorul acestui medicament.

Specialiștii prescriu pastilele pacienților bolnavi de bruceloză acută, micetom, nocardioză, blastomicoză și scarlatină. De curând, dermatologii au inclus medicamentul și în terapia de tratament a bolilor de piele, așa cum este furunculoză, impetigo, erizipel, foliculită purulentă, abcese, acnee, răni infectate și sepsis. De asemenea, acesta poate calma durerea în cazul unui abces dentar.

Căror persoane medicamentul este contraindicat. Efectele adverse provocate de pastile

Medicamentul în cauză este contraindicat pentru utilizare în cazurile în care pacientul are o hipersensibilitate pronunțată la principalele sau la una dintre componentele auxiliare. De asemenea, este contraindicat pentru persoanele care suferă de anemie, leucopenie, încălcări ale ficatului sau rinichilor.

medic care intinde un recipient cu antibiotice si tine un pahar cu apa in mana

Principalele ingrediente active ale medicamentului este sulfametoxazol și trimetoprim

Pastilele nu pot fi luate de persoane cu astm bronșic, boli tiroidiene. Nu este utilizat în tratamentul copiilor sub 6 ani și nu poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării. Acest medicament nu este utilizat în tratamentul femeilor însărcinate.

Dacă este necesar să luați medicamentul în timpul alăptării, atunci lactația trebuie suspendată pe durata tratamentului. Acest medicament se ia de obicei 1-2 comprimate de 2 ori pe zi, la fiecare 12 ore. Adulții și copii peste 12 ani pot lua 2 comprimate de 2 ori pe zi, copii de la 6 până la 12 ani, 1 comprimat de 2 ori pe zi. Persoanele care suferă de o inflamație a vezicii urinare și bronșită cronică la adulți trebuie să ia 2 comprimate dimineața și seara, tratamentul durează aproximativ 10-14 zile.

Din moment ce ai aflat dacă sumetrolim este antibiotic sau nu este bine să cunoști și care sunt simptomele supradozajului cu acest medicament. Astfel, dacă ai administrat mai multe pastile decât este indicat în cazul afecțiunii de care suferi și persistă greața, vărsăturile, amețelile este bine să apelezi la un medic specialist. Acesta te va ajuta să scapi de alte efecte adverse provocate de medicament precum este somnolența, pierderea cunoștinței, trombocitopenie, leucopenie cu supradozaj cronic. Acest articol este pur informativ iar pentru administrarea medicamentului este bine să apelezi la un medic specialist.

medic care tine un pumn cu antibiotice in mana

Medicamentul în cauză este contraindicat pentru utilizare în cazurile în care pacientul are o hipersensibilitate pronunțată

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Călin Georgescu, enervat la culme în secţia de votare! Gestul care l-a făcut să iasă imediat din clădire. Foto
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cutia misterioasă care te lasă fără bani. Escrocheria online în desfășurare
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Ţinuta aleasă de Mirabela Grădinaru pentru a vota a surprins. Imaginile momentului cu partenera lui Nicusor Dan
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Durerea Mirabelei Grădinaru. Nimeni nu a știu până acum. Prin ce dramă a trecut partenera lui Nicușor Dan: Cel mai tare m-a afectat
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`