Prima pagină » Fun » Curiozitati » Suma uriasa pentru care a fost scoasa la vanzare casa din centrul Capitalei in care a locuit Nottara

Suma uriasa pentru care a fost scoasa la vanzare casa din centrul Capitalei in care a locuit Nottara

14 mart. 2018, 12:07,
în Fun
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:74543;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Casa actorului Constantin I. Nottara (1859-1935) din bulevardul Dacia, ridicata in stil art deco, este scoasa la vanzare la pretul de pornire de 750.000 euro, anunta Artmark Historical Estate.

Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural national, imobilul a fost ridicat in plina perioada modernista, integrandu-se perfect in arhitectura eclectica a cartierului select din care face parte.

In 1931, in zona cu cele mai multe monumente de arhitectura din Bucuresti, pe bulevardul Dacia, era ridicat “Caminul Nottara”. Constantin I. Nottara a locuit mult timp pe str. Campineanu, fosta Regala in apropierea Teatrului National (bombardat in al doilea Razboi Mondial). Spre finalul vietii avea sa locuiasca, impreuna cu fiul sau, compozitorul Constantin C. Nottara, pe actualul Bulevard Dacia la nr. 105, unde s-a aflat pana de curand casa memoriala.

Descendent al unei vechi familii bizantine de origine greaca, Constantin I. Nottara (1859-1935) a studiat la Conservatorul de Arta Dramatica si Lirica din Bucuresti si la Teatrul Odeon din Paris. S-a remarcat in roluri importante din teatrul Shakespearean precum Lear si Hamlet sau Shylock, in batranul medic din „Medicul in dilema” de Shaw, in Vlaicu din „Vlaicu Voda” de Alexandru Davila, Ion din „Napasta” de Ion L. Caragiale si in alte roluri importante din acele vremuri.

Potrivit Artmark, cladirea a fost ridicata in plina perioada modernista in arhitectura bucuresteana, intr-un stil functional, de sorginte art deco, integrandu-se perfect in arhitectura eclectica a intregului bulevard.

In anul 1956, in memoria celor doi mari artisti, la inititiativa Annei Nottara, sotia lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial “C.I si C.C. Nottara”, care a functionat in imobil pana in anul 2016.

Alaturi de casa Nottara, in portofoliul recent al Artmark Historical Estate se gasesc si alte monumente reprezentative ale patrimoniului arhitectural si cultural national, ce au apartinut unor personalitati marcante. Printre acestea: casa poetului Dimitrie Bolintineanu, a bancherilor Iarca si Halfon sau a lui Aurel Mincu (toate in Bucuresti), conacul Golescu – Gussi (Leordeni – Arges), castelul Haller (Saschiz – Mures), vila arhitectului Paul Smarandescu (Sinaia), Palatul Mocioni (Capalnas – Arad).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *