Un frizer specializat în tuns clienți din lumea lăutarilor și a maneliștilor poate ajunge la nu mai puțin de 2.000-3.000 de lei venituri zilnice! În medie, un manelist sau lăutar lasă 200 de lei bacșiș pentru tuns.
Dacă ai norocul să îi tunzi pe Adrian Minune sau pe Florin Salam, atunci chiar ai dat lovitura! Adrian Minune a lăsat, la un moment dat, 300 de euro bacșiș pentru un tuns simplu! S-a întâmplat de Paști, în perioada pandemică, atunci când Adrian Minune avea nevoie să se tundă neapărat, așa că a chemat un frizer la el acasă.
Deși se afla la masa de Paște cu familia, frizerul a mers acasă la Adi Minune pentru a-l tunde și nu a avut ce să regrete, întrucât a devenit cu 300 de euro mai bogat chiar în ziua de Paște.
Câți bani câștigă în mod obișnuit un frizer
Chiar și dacă nu tunzi maneliști sau lăutari veniturile unui frizer sunt cel puțin decente. În medie, un frizer câștigă 4.000 de lei pe lună, din salariu și tips-uri. Este un salariu comparabil cu cel al inginerilor și grefierilor, care au nevoie de mai multe studii decât un frizer, care absolvă un curs și este gata de a profesa.
Perioada pandemiei i-a afectat și pe frizeri, dar mai ales frizeriile, întrucât activitatea saloanelor a fost închisă în timpul stării de urgență. Cu toate acestea, mulți frizeri au reușit să se descurce, mergând acasă la clienți.
”Sunt stilişti în România care pot să câştige şi 9.000 de lei, bacşiş cu salariu la un loc. Nu ai un salariu fix. Nu eşti condiţionat de acel salariu fix”, declara un tanar care lucreaza intr-un salon de infrumusetare, citat de antena3.ro. Si manichiuristele se descurca foarte bine, ele ajungand si la 1.600 de euro venituri lunare.
Așadar, meseria de frizer se numără printre cele mai rentabile meserii, având în vedere veniturile și pregătirea necesară de care ai nevoie pentru a profesa în domeniu. În ceea ce îi privește pe frizerii preferați ai maneliștilor, aceștia ajung la venituri invidiate de toată lumea.