Prima pagină » Actualitate » Suma totală de împrumuturi planificată pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric. Elena Lasconi: „Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă”
Suma totală de împrumuturi planificată pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric. Elena Lasconi: „Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă”

Suma totală de împrumuturi planificată pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric. Elena Lasconi: „Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă”

20 sept. 2024, 19:20, 3 ,
Redacția BZI în Actualitate

Suma totală de împrumuturi planificată pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric de peste 40 de miliarde de euro, a scris preşedinta USR, Elena Lasconi, pe Facebook, adăugând că România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi, transmite Agerpres.

„Guvernarea toxică a ieşit din nou să se împrumute de pe pieţele internaţionale, iar suma totală de împrumuturi planificată pentru 2024 a ajuns la un record istoric: 217 miliarde de lei, adică peste 40 de miliarde de euro! Şi prea mulţi bani din împrumuturi merg în privilegiile baronilor roşii şi galbeni. Ce înseamnă asta pentru noi? Cu un deficit de 123 de miliarde până acum, aşa cum arată rectificarea bugetară, şi alte 95 de miliarde de lei necesare pentru a rostogoli datoriile, România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi”, precizează Lasconi.

Elena Lasconi: „Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă”

De asemenea, Elena Lasconi susține că fiecare împrumut se se va da înapoi prin creşterile de taxe de mâine.

„România nu mai poate continua aşa. Fiecare leu împrumutat astăzi se va da înapoi prin creşterile de taxe de mâine, pentru că Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câştige alegerile, de anul viitor vom avea cu toţii taxe şi preţuri şi mai mari. Soluţiile USR sunt clare: tăierea risipei bugetare, eliminarea privilegiilor şi a pensiilor speciale, reducerea taxelor pe muncă pentru ca toţi românii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar, reducerea taxelor pentru antreprenorii români şi eliminarea birocraţiei”, mai scrie Lasconi.

„Actuala guvernare Ciolacu, sprijinită milităreşte de Ciucă, risipeşte toţi banii”

Preşedinta USR spune că Ciolacu și Ciucă risipesc toţi banii care ar trebui să asigure viitorul copiilor.

„Actuala guvernare Ciolacu, sprijinită milităreşte de Ciucă, risipeşte toţi banii care ar trebui să asigure viitorul copiilor noştri şi siguranţa zilei de mâine. Daca şi voi gândiţi ca mine, soluţia este clară, e soluţia pe care o aplică toţi românii gospodari: tăierea risipei bugetare. Marcel Ciolacu ne împinge într-o prăpastie economică. După aproape doi ani fără rectificare bugetară, timp în care a guvernat doar prin Fondul de Rezervă, cu bani alocaţi din pixul lui, vedem astăzi că suntem duşi într-un faliment economic”, afirmă Lasconi.

Comentarii
  • Voi chiar nu intelegeti ca nimeni nu da doi muci pe Lasconi?

    Ea se preface ca candideaza ca sa nu poata Sosoaca sa spuna ca e singura femeie candidat. Cel mai probabil analfabetul ala jegos de Ciolacu a pus-o sa candideze.

  • Vulpița lui guru bivolaru și a lui fratemiu a iașit la propagat cum sa trezit ea moartă dimineața în timpu gowernări ciumei galbene cu lgbtq-piride userist și mocca despre dezastrul gowernări bețivului și păăărțului meeeeuuu–-

    • Dupa vocabular se pare ca ai iesit acu’ din canalele din Tudor dupa 10 ani de halit sobolani,asa ca jet inapoi gunoiule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`