Prima pagină » Economic Local » Suma plătită pensionarilor din Iași, pe cardurile pentru alimente, în luna iunie 2024
Suma plătită pensionarilor din Iași, pe cardurile pentru alimente, în luna iunie 2024

Suma plătită pensionarilor din Iași, pe cardurile pentru alimente, în luna iunie 2024

24 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Suma plătită pensionarilor din Iași pe cardurile de alimente este de peste 4 milioane de lei. Aceștia au primit a treia tranșă acordată în programul „Sprijin pentru România”. Pensionarii sunt o categorie de beneficiari cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei lunar

Peste 9 milioane de lei s-au plătit, în luna iunie 2024, pentru beneficiarii programului „Sprijin pentru România”. Aproape jumătate din această sumă a fost acordată pensionarilor din Iași. Numărul total al beneficiarilor din Iași este în jur de 33.000. Persoanele cu venituri mici primesc pe cardurile sociale, în această perioadă, a treia tranșă, în valoare de 250 de lei. O parte din beneficiari au confirmat că au obținut banii, însă ceilalți așteaptă alimentarea cardurilor. Sumele sunt acordate în programul „Sprijin pentru România”, pentru produse alimentare sau mese calde.

Pentru anul 2024, s-a stabilit, prin intermediul OUG nr. 115/2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, acordarea unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027.

Suma plătită pensionarilor din Iași pe cardurile de alimente crește anual

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile, cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei, vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde, în valoare de 250 de lei, la două luni. Anterior, au primit acest sprijin cele cu venituri nete mai mici de 1.700 de lei. De asemenea, tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de două ori pe an, de pachete cu alimente, potrivit Ministerului Investițiilor și Programelor Europene.

Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale, pe suport electronic, pentru alimente şi mese calde sunt pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei. De asemenea, beneficiază de cardurile sociale și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Pensionarii din Iași vor primi mai mulți bani de la 1 septembrie 2024.

Cardurile vor fi încărcate din nou în luna august 2024

Primesc bani și familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, ale căror venituri lunare realizate pe membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, cele monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, dar și cele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate, potrivit prevederilor legale în vigoare. Sumele încărcate pe carduri vor putea fi utilizate 12 luni de la data încărcării lor.

Cardurile pot fi folosite doar de beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar împreună cu actul de identitate. Următoarea tranșă va fi încărcată pe cardurile sociale în luna august 2024. Pensionarii din Iași au reclamat problemele cardurilor de alimente. Pe de altă parte, suma plătită pensionarilor din Iași a crescut în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024