Prima pagină » Sanatate » Sughițul la bebeluși ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți? Iată toate informațiile necesare
Sughițul la bebeluși ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți? Iată toate informațiile necesare

Sughițul la bebeluși ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți? Iată toate informațiile necesare

27 sept. 2023, 11:55,
în Sanatate

Înainte de a explora posibilele cauze, este esențial să înțelegem cum se manifestă sughițul la bebeluși. La fel ca și la adulți, sughițul reprezintă o contracție a diafragmei. În primele luni ale vieții, bebelușii nu au dezvoltate în totalitate conexiunile neuronale care controlează diafragma, motiv pentru care vei observa că bebelușul tău sughiță destul de frecvent.

O altă problemă cu care părinții se confruntă este cea a tusei la bebeluși. Asemenea sughițului, în majoritatea dăților tusea este un proces absolut normal. Trebuie să vă informăm că articolul actual este unul pur informativ și nu ține loc de părerea unui specialist. Așadar, vă îndemnăm să vă adresați medicului pentru orice problemă cu care vă confruntați.

Sughițul la bebeluși are un rol de protecție

Această acțiune involuntară are un rol de protecție, deoarece previne ca lichidele să ajungă în plămâni, datorită unei diferențe între procesul de înghițire și respirație. Aceasta reprezintă una dintre principalele cauze ale sughițului la bebeluși. O altă cauză posibilă este adaptarea bebelușului la mediul înconjurător. În primele luni de viață, bebelușii își dezvoltă reflexele de respirație și învață cum să înghită fără să se înecentze. După 9 luni petrecute în uter, unde aceste reflexe nu au fost necesare, există o perioadă scurtă de adaptare. Pe măsură ce bebelușul crește, vei observa că sughițurile devin mai rare.

Este comun ca aceștia să sughițe imediat după masă, mai ales când sunt foarte flămânzi sau când au început diversificarea la bebeluși, sau atunci când înghit aer din diverse motive, la fel cum se întâmplă și la adulți.

Un aspect important de menționat este durata sughițului, care poate varia de la câteva secunde la câteva minute sau chiar o oră. Chiar dacă ca adult ai putea considera sughițurile inconfortabile, trebuie să știi că bebelușului tău nu îi cauzează disconfort, iar unii bebeluși sughiță chiar și în timpul somnului.

Un alt aspect adorabil pe care trebuie să îl știi este că bebelușii sughiță chiar și când se află în burtica mamei. Acest lucru se întâmplă atunci când lichidul amniotic ajunge în plămâni și este un semn că organele lor se dezvoltă corect.

Există tratament pentru sughiț?

După cum probabil știi, sughițul nu are un remediu specific, astfel încât cea mai bună abordare este să rămâi calm, mai ales că bebelușului tău nu îi provoacă disconfort. Dacă sughițul persistă prea mult timp, poți să încerci să îi oferi puțin lapte (sau apă după vârsta de 6 luni). De asemenea, poți să încerci să îl ajuți să elimine aerul din burtică, ceea ce ar putea să oprească sughițul imediat.

Recomandăm să eviți metodele tradiționale sau neconvenționale de tratare a sughițului, precum a da sperieturi sau a folosi pungi pentru respirație, deoarece acestea ar putea speria bebelușul și în unele cazuri pot fi periculoase. Cea mai simplă soluție este să aștepți până când episodul de sughiț se încheie de la sine.

Este important să eviți și supraîncălzirea bebelușului. Deși unii cred că sughițurile pot apărea când este rece, acest lucru nu este adevărat. Asigură-te că îl îmbraci adecvat în funcție de anotimp și temperatura din cameră. În special pe timpul nopții, bebelușul se simte cel mai bine într-un body pentru copii, purtând șosete. Astfel, sughițul la bebeluși poate fi un lucru destul de inconfortabil pentru părinți, dar este un proces necesar pentru nou-născut.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Playtech.ro
Amenzi automate pentru șoferii români. O schimbare importantă intră în vigoare în Bulgaria, din acest weekend
observatornews.ro
Criminalul Andei, căutat de 400 de oameni. A violat în trecut o fetiță de 13 ani, dar n-a făcut închisoare
Playsport.ro
Vremea, la extreme. ANM a emis avertizări de vreme rea! Singurele două judeţe în care canicula persistă azi
Evz.ro
Taxele de drum cresc din nou. Ce proiect are ministerul
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Bani de la stat pentru plata facturilor la energia electrică: Veniturile luate în considerare. Cum se face calculul
Dailybusiness.ro
Preţuri mai mari ca niciodată în staţiunea din Grecia adorată de români. Cât costă un gyros în vara lui 2025
RomaniaTV
Premierul Ilie Bolojan anunţă AL DOILEA pachet de măsuri de austeritate. E cutremur!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 iulie 2025
10 iulie 2025