Prima pagină » Culinar » Sufleu de dovlecei. De cât timp ai nevoie pentru a pregăti deliciosul desert

Sufleu de dovlecei. De cât timp ai nevoie pentru a pregăti deliciosul desert

13 sept. 2022, 11:13,
în Culinar

O dată cu sosirea toamnei, tot mai multe gospodine doresc să pregătească un sufleu de dovlecei. Frumusețea sufleului de dovleac este că, pe lângă gustul excelent, felul de mâncare poate fi pregătit atât într-o variantă dulce ca și desert, cât și cu mai multe condimente, brânzeturi, și legume pentru o gustare.

În plus, toamna toată lumea se bucură de o nouă recoltă de dovlecei. Iar în restul anului gospodinele folosesc cu îndrăzneală un semifabricat congelat din magazine. Este bine să știi că chiar dacă folosești dovlecel înghețat nici calitatea, nici aspectul felului de mâncare nu vor avea de suferit. Pentru a pregăti acest minunat deliciu vei avea nevoie de ouă 2 bucăți, zahăr o lingură, făină 2 linguri și 200 g de dovleac. De asemenea, pentru a reuși ca sufleul tău să fie suficient de pufos folosește o lingură de unt. Pentru cel mai delicat sufleu cu o aromă delicată, vă recomand să fierbeți în prealabil dovleacul. Nu-l coace, ci fierbe-l. Înainte de a fi pus la foc, tăiați pulpa dovleacului în cuburi și fierbeți-l în apă clocotită fără sare timp de 7-10 minute.

dovlecel taiat pe un fund de lemn

Pentru a pregăti un sufleu exact ca la marii bucătari francezi trebuie să pune-ți gălbenușurile și albușurile în boluri diferite

Sufleu de dovlecei. Pași de respectat în gătirea felului de mâncare

A spune că sufleul de dovleac este delicios este o subestimare. Desertul este incredibil de fraged, apetisant, aerisit și se topește în gură. Imediat după preparare, sufleul devine înalt și luxuriant, iar după răcire se va așeza cu siguranță. Acest fapt nu afectează gustul, frăgezimea se păstrează pe deplin aroma legumei.

Pentru a pregăti un sufleu exact ca la marii bucătari francezi trebuie să pune-ți gălbenușurile și albușurile în boluri diferite. Primul se zbate cu zahăr, se aromatizează cu vanilie pentru un miros deosebit al felului de mâncare.

sufleu de dovleac intr-o tava mare pe o masa

Uneori, făina poate fi înlocuită cu griș

Ulterior, bateți albușurile până acestea devin spumă într-un castron uscat, fără grăsimi, cu un mixer. Este bine să amesteci albușurile până devin pufoase. Pentru un sufleu reușit este necesar să nu omiți acest pas și să-l ei foarte în serios.

Scurgeți apa clocotită, punând dovleacul fiert într-o strecurătoare, încărcați-l în vasul combinat și pasați până devine mătăsos. Înmuiați gălbenușurile dulci și făina de grâu în piureul de dovleac, amestecați până consistența devine netedă.

Făina poate fi înlocuită cu griș. Când se adaugă spuma de albușuri în amestec

Uneori, făina poate fi înlocuită cu griș. Din moment ce la amestec se pune făina puteți să adăugați și spumă proteică, după care frământați ușor în cerc și umpleți țesutul cu aer. Trebuie sa spun ca pe lângă recipientele în miniatură, desertul și aperitivul de sufleu cu dovleac se mai poate coace și în forme de dimensiune mai mare.

mai multe recipiente cu sufleu de dovleac pe o masa

A spune că sufleul de dovleac este delicios este o subestimare

Formele pentru copt trebuie unse cu unt moale, acest fapt contribuie la creșterea sufleului și la aromatizarea acestuia. Formele pentru sufleu trebuie umplute pana sus cu aluatul pregătit. După care desertul se coace în cuptorul încins pentru 30 -35 minute la o temperatură de 190 de grade. La aceeași temperatură se coace și focaccia.

De cele mai multe ori, gospodinele serveau minunatul sufleu de dovlecei cu o lingură de dulceață, miere sau fructe de pădure atunci când doreau să slăbească la burtă. Pentru a reuși să te bucuri de un preparat absolut senzațional este bine să serviți sufleul de dovleac cald alături de cremă de lapte condensat. După pregătirea desertului vei observa că acesta este foarte fraged și vei avea nevoie de un minim de timp pentru a-l pregăti.

mai multe recipiente cu sufleu de dovleac pe o masa

În plus, toamna toată lumea se bucură de o nouă recoltă de dovlecei

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`