Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sufletele morților ne văd? Ce spun duhovnicii despre acest lucru
Sufletele morților ne văd? Ce spun duhovnicii despre acest lucru

Sufletele morților ne văd? Ce spun duhovnicii despre acest lucru

26 feb. 2021, 13:31,
în Stiri si curiozitati

În folclor se spune că sufletele morților ne văd orice mișcare după ce părăsesc trupul. Acest lucru își regăsește explicații în tainele bisericești unde primim un răspuns concret. Multe persoane preferă să creadă că pot comunica cu cei trecuți la cele sfinte pentru a-și regăsi o alinare a dorului pe care-l poartă.

Din aceeași dorință, de a-și alina lipsa persoanei dragi, oamenii in suferinta visează că morții învie și comunica cu aceștia în somn.

Este adevărat că sufletele morților ne văd?

Taina morții este văzută de Biserica Ortodoxă sub forma “despărțirii sufletului de trup”. Odată săvârșită aceasta taină, trupul este dat în pământ, de unde a și venit, și lăsat să putrezească. Ca o ultima menire a omului pe pământ este să moară după cum este scris și în Sfânta Scriptură: “Și se va întoarce țărână în pământ, de unde s-a luat, și duhul se va întoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el” (Eccl.12,7).

O tradiție care implică sufletele morților este și aceea de Sfântul Andrei. Potrivit acestora, în noaptea de Sfântul Andrei spiritele umblă libere prin locurile în care au mai trecut pentru a fura “”mâna vacilor”, „mințile oamenilor” și „rodul livezilor”.

În Taina morții se mai spune că odată ce sufletul părăsește corpul, acesta trece în împărăția ființelor asemenea lui, adică în împărăția spirituala a îngerilor. La fel este menționat faptul că oamenii nu pot ști ce i se întâmplă sufletului sau ce se va alege de acesta, tot ceea ce poate vedea omul este trupul și ceea ce se va întâmplă cu el. Românii superstițioși preferă să creadă că pot comunica cu sufletele celor morți si refuza sa accepte pierderea pe care au avut-o.

Unii dintre aceștia apelează la serviciile unor specialiști în ezoterism sau chiar la vrăjitoare. Dorința de a trece mai ușor peste pierderea suferită face ca de multe ori să nu mai ținem cont de rațiune. Atenție însă la persoanele care vor doar să câștige de pe urma suferinței dumneavoastră.

Ce spun oamenii de știință despre sufletele morților

Oamenii de știință susțin că fenomenul de „suflet reprezentabil fizic” este regăsit în fizica cuantică. Cel care a descoperit acest fenomen este nimeni altul decât Albert Einstein, însă nu a pus un mare accent pe el. Fizicianul este autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.

Efectul poate fi definit astfel:

“Două particule interconectate se comportă ca o pereche de gemeni, indiferent de distanța reală dintre ele. Dacă starea unei particule este determinată printr-o anumită măsurătoare, atunci starea cuantică a particulei-partener este la rândul ei determinată imediat.”

Specialiștii în fizica cuantică susțin că acest fenomen este unul real la fel ca și în cazul particulelor există un dualism între corp și suflet. Cu toate acestea, când se ridică întrebarea dacă sufletele morților ne văd, toată chestiunea se ramane la nivelul de credință indiferent daca ne bazam pe motivația științifică sau pe cea religioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *