Prima pagină » Local » Suferința prin care trece un ieșean! De 15 ani se luptă cu o boală îngrozitoare, iar tratamentul costă o avere: „Apa îmi provoacă dureri greu de imaginat” – FOTO

Suferința prin care trece un ieșean! De 15 ani se luptă cu o boală îngrozitoare, iar tratamentul costă o avere: „Apa îmi provoacă dureri greu de imaginat” – FOTO

22 aug. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Adrian Zlate, un bărbat în vârstă de 58 de ani, este disperat. De 15 ani se luptă cu o boală crâncenă care-i provoacă dureri îngrozitoare. Este conștient de faptul că multă lume nu-l crede atunci când spune că până și lucrurile mărunte, precum apa sau lenjeria de pat, îi provoacă dureri greu de suportat

În 2007 a fost diagnosticat cu neoplazie mieloproliferativă tip polocitemia rubra vera, un tip rar de cancer al sângelui, cu dezvoltare lentă, în care măduva osoasă produce prea multe globule roşii. În fiecare lună are nevoie disperată de un tratament care să-i amelioreze durerile, acesta ajunge la valoarea de peste o mie de lei.

Durerile îngrozitoare l-au dus la capătul puterilor

poză cu Adrian Zlate

În anul 2007 a fost diagnosticat cu neoplazie mieloproliferativă tip polocitemia rubra vera, un tip rar de cancer al sângelui cu dezvoltare lentă în care măduva osoasă produce prea multe globule roşii

Pe lângă durerile musculare și osoase, Adrian Zlate suferă și de dureri neuropate. În aceste condiții, fibrele nervoase sunt afectate, devin disfuncționale și pot fi distruse. Acele fibre nervoase lezate trimit semnale incorecte către centrii durerii.

„Sunt 15 ani de când fac chimioterapie. Petele care mi-au ieșit pe scalp și care sunt dureroase sunt efectele secundare ale acesteia. Boala în sine este o formă de leucemie agresivă care-mi provoacă dureri osoase, musculare și alte suferințe neurologice și neuropate. Am depistat-o în timp ce făceam duș pentru că am observat că odată ce corpul meu intră în contact cu apa îmi provoacă usturime, arsuri și înțepături. Acest lucru se întâmpla în anul 2007, de atunci mă lupt ea.

Tratamentul mă ține în viață și cel care mă ajută cel mai mult este uleiul de canabis. La început reușeam să îl procur în mod regulat, însă este scump și nu mai reușesc să fac față cheltuielilor, îl cumpăr doar atunci când am posibilitatea și mă ajută oamenii. Uleiul costă 700 de lei și restul medicamentelor ajung la aproximativ 300 de lei. Imunoterapia mă ține pe linia de plutire, dacă aș renunța la tratament, în maxim șase luni aș fi gata. Mi-aș dori să mai muncesc, chiar am pus anunțuri în care ceream un loc de muncă, să ajut pe cineva cu gospodăria, dar în ultimul timp am observat că nu mai am putere să fac nimic.

Bormașina nici nu o mai pot ține în mână. Am lucrat în mai multe domenii, în comerț, în Irak, la o fabrică în care purificam și îmbuteliam apa. Acum am o pensie de 1.200 de lei, îmi vine greu să cer ajutor, dar banii nu-mi ajung pentru tratament și fără el știu că mă așteaptă dureri pe care nu aș putea să le suport”, destăinuie Adrian Zlate.

O viață chinuită

 poză cu Adrian Zlate

Este conștient de faptul că multă lume nu-l crede atunci când spune că până și lucrurile mărunte precum apa, sau lenjeria de pat, îi provoacă dureri greu de suportat

Își dorește să mai poată munci, însă în momentul de față nu reușește să ducă la bun sfârșit nici cele mai simple nevoi casnice.

„Suferința este foarte greu de suportat. Dacă durerile osoase și musculare se ameliorează oarecum cu ajutorul medicamentelor, cea neuropată este îngrozitoare. Este greu să mă creadă cineva când spun că până și lenjeria de corp îmi provoacă suferință, e greu să mă creadă cineva că până și simplul gest de a mă spăla pentru mine înseamnă suferință. Apa care curge pe corp îmi provoacă dureri greu de imaginat, usturime, arsuri, înțepături, care durează ore în șir. Devine tot mai greu să țin piept acestor dureri”, mărturisește Adrian Zlate.

Adrian Zlate este bărbatul care are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Nu vrea decât ca durerile îngrozitoare să se oprească, să-l lase să se odihnească, să se miște și să trăiască fără suferință.

IBAN: RO74 BREL 0005 5038 4645 0100

BENEFICIAR: Dănuț Adrian Zlate

Comentarii
  • Replica personajului Martin Strickland, din Toate panzele sus: Apa! Mi-ați dat apa! M-ați otrăvit!

  • Adrian Zlate

    Iti spun sigur ca nu ai vrea sa stii cat de groaznica e suferinta cauzata de contactul cu apa pe dinafara corpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *