Toți oamenii suferă din dragoste, în diferite perioade ale vieții lor. Unii puțin, alții mult. Depinde de ceea ce le aduce viața și de experiențele pe care le au. Suferința din dragoste este mult mai complicată decât s-ar crede, pentru că provoacă gânduri obsesive, iluzii, speranțe irealizabile – toate pot accentua starea negativă.
Oamenii care suferă din dragoste se confruntă și cu o durere fizică, pentru că această suferință are un impact asupra unei zone a creierului, ce are legătură cu durerea. Lipsa dragostei declanșează în creier mecanisme asemănătoare celor de sevraj de la dependenții de droguri. Diferența este că în acest caz este vorba despre o dependență de dragoste. Drogul este dragostea, iar lipsa lui provoacă stări negative, gânduri ciudate, suferință ca în stările de sevraj. Pentru a calma simptomele, oameni apelează la amintiri, dar asta nu face decât să le accentueze starea și deci nu este o metodă de vindecare.
Metode prin care scapi de suferința din dragoste
Dacă vrei să scapi de durerea resimțită din dragostea neîmplinită, renunță la amintirile despre persoana respectivă. Aceste amintiri nu sunt atât de inofensive pe cât par, ele îți pot accentua dorința de a trăi din nou ceva ce s-a terminat pentru totdeauna. Cu cât accepți mai repede despărțirea, cu atât te vei detașa, vei fi mai calm și mai relaxat. Nu este atât de ușor să accepți asta, mai ales atunci când trăiești cu speranța unei împăcări, dar dacă îți dai seama că împăcarea se va realiza doar în mintea ta și că acest lucru va avea consecințe asupra suferinței tale, în sensul că o va accentua, probabil că vei lupta apelând la cea mai puternică armă pe care o ai – rațiunea.
Cel mai bine este să nu cauți explicații, să lași lucrurile așa cum sunt, pentru ca încet să te concentrezi la alte aspecte din viața ta. Nu urmări pagina de Facebook a persoanei care te-a rănit din dragoste și încearcă să te îndepărtezi de lucrurile care îți amintesc de ea.
Cum să-ți vindeci inima rănită?
Există o vorbă: „Cui pe cui se scoate!” Atunci când suferi după fosta relație, ai putea scoate cuiul suferinței cu o altă relație. Ideal este să fii mai atent de data asta și să iubești o persoană mai de calitate, sau care este dispusă să-ți ofere o relație de lungă durată bazată pe sinceritate și dragoste.
O idee ar fi să-ți cauți persoana potrivită pe un site de dating online. Nu există o rețetă anume ca să impresionezi pe cineva sau să găsești imediat persoana potrivită, dar cu siguranță sunt anumite reguli de atracție și strategii prin care poți face pe cineva să fie de acord să te întâlnească:
- Folosește o poză de profil care să fie atractivă din punct de vedere fizic, astfel vei primi mai multe mesaje și invitații de întâlniri online, ca de exemplu pe site-ul fdating.com
- Fă în așa fel încât să-ți pui calitățile în valoare prin conversație; oamenii apreciază bunătatea, empatia, simțul umorului și căldura emoțională
- Fii drăguț și vesel, pentru că acestea sunt calități necesare în conversația cu persoanele de pe site; dacă ești jovial poți să pari mult mai atrăgător și din punct de vedere fizic
- Ține cont de fairplay și de reciprocitate; relațiile romantice se construiesc pe schimbul reciproc de informații intime sau personale, aspecte prin care te caracterizezi și poți impresiona
- Nu uita că sinceritatea este importantă în relațiile de dragoste; este o diferență mare între o relație onestă și sănătoasă și o relație închisă, falsă și distorsionată.
Mulți oameni spun că își caută jumătatea, asta înseamnă o persoană asemănătoare. Alții cred în faptul că contrariile se atrag. Oricum ai privi, cert este că nu ne simțim confortabil în preajma persoanelor care nu sunt de acord cu noi în mod exagerat, care au obiceiul de a critica, de a se lăuda și de a fi arogante. „Cele mai bune relații se creează între două persoane care empatizează, care sunt de vârstă similară, de aceeași clasă socială și așa mai departe” – au spus specialiștii.
Relațiile sunt foarte complexe dar și fascinante, iar în această perioadă de stres creată pe fondul știrilor proaste legate de pandemie, sunt ca un „colac de salvare”. Relațiile bune ne scapă de stres, iar cele care sunt toxice ne accentuează stresul. Cu toții purtăm un bagaj emoțional din trecut, din fosta relație și avem așteptări mari și uneori chiar idei preconcepute despre cum ar trebui să fie o relație.