Prima pagină » Radio » Actualitate » Suferi de dureri articulare si ai picioarele umflate? Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceste probleme
Suferi de dureri articulare si ai picioarele umflate? Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceste probleme

Suferi de dureri articulare si ai picioarele umflate? Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceste probleme

05 sept. 2018, 10:48,
BZI.ro, în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20650;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

In cazul in care nu stiati, varza ne ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de durerile articulare si de picioarele umflate.

Numeroase cercetari au consemnat ca varza poarte opri aparitia mai multor boli, precum diabetul sau bolile de inima. De asemenea, varza contribuie la buna functionare a digestiei si vindeca ranile usoare.

Pe langa faptul ca este folosita frecvent in bucatarie pentru a prepara diverse mancaruri, varza este o leguma bogata in fitonutrienti si vitamine (A, C si K), antioxidanti naturali care previn dezvoltarea cancerului si a afectiunilor inimii prin neutralizarea radicalilor liberi.

Varza este un remediu natural excelent pentru vindecarea ranilor minore. De exemplu, in combinatie cu macris, afine uscate sau flori de musetel este un remediu foarte bun pentru vindecarea eczemelor.

Totodata, proprietatile antiinflamatoare ale frunzelor de varza pot diminua semnificativ durerile articulare ale genunchiului. Se pun frunze calde de varza in jurul genunchiului si se inveleste in intregime.

Dupa ce se racesc frunzele de varza, se infasoara genunchiul folosind o punga de plastic. Prin repetarea acestui proces, puteti scapa de durerile de articulatii. Va prezentam mai jos si alte beneficii ale verzei pe care probabil nu le stiati.

Previne si trateaza diabetul zaharat (tip 2)

Varza incetineste absorbtia de zahar in organism – prin urmare, reduce riscul de a dezvolta diabet. Totodata, varza este bogata in fibre si promoveaza absorbtia excesului de glucoza.

Consumul de varza imbunatateste digestia

Varza este extraordinar de eficienta, mai ales in stare fermentata. Varza acra sustine sistemul digestiv datorita probioticelor pe care le contine, care incurajeaza absorbtia de vitamine si minerale.

Daca doriti sa scapati de constipatie, incercati sa mancati mai multa varza, fie in stare cruda (salata), fie gatita. In cazul in care suferiti de ulcer, poate fi benefic sa luati capsule cu suc de varza.

De asemenea, daca beti suc de varza intre mese, puteti scapa de diaree.

Va scapa de unghiile incarnate

Frunzele de varza au capacitatea de a absorbi puroiul din unghiile incarnate.

Cum trebuie sa procedati:

– puneti cateva frunze de varza pe zona afectata si apoi acoperiti cu un tifon

– lasati sa actioneze peste noapte

Calmeaza durerea

Frunzele de varza calmeaza durerea si reduc inflamatiile. Potrivit unei cercetari realizate de Universitatea din Missouri, exista o stransa legatura intre continutul de apigenina din varza si proprietatile sale antiinflamatorii.

Astfel, compresele cu frunze de varza sunt extraordinar de eficiente in tratarea durerilor minore.

Pentru a lua cu usurinta forma corpului, specialistii ne recomanda sa indepartam nervura groasa din centrul frunzelor de varza. De asemenea, se recomanda sa le intindeti peste un prosop de hartie, asezat la randul sau deasupra unei folii subtiri din plastic. Puneti inca un prosop de hartie pe deasupra foliei din plastic.

Striviti apoi frunzele de varza prin lovirea cu un obiect mai dur, astfel incat sa obtineti zeama „vindecatoare”. Aplicati frunzele pe piele si infasurati-le in folia de plastic. Lasati-le sa actioneze suficient timp.

Vindecarea ranilor

Spalati cateva frunze de varza si puneti-le la uscat. Taiati-le si puneti-le la incalzit timp de 1-2 minute. Se asaza apoi frunzele de varza peste rana si se lasa sa actioneze. Schimbati frunzele la fiecare 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *