Sucursala unei instituții bancare a fost chemată în judecată de către o asociație de locatari din Iași. Astfel, reprezentanții Asociației de Proprietari Bloc 1 A1 le cer magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige CEC Bank București – Sucursala Iași să achite peste 22.000 de lei. Reclamanții susțin că suma aceasta reprezintă datoriile și penalitățile la întreținere
Un caz deosebit de bizar a ajuns recent pe rolul instanțelor de judecată din Iași! O sucursală bancară cu sediul în Iași a fost chemată în judecată pentru datorii la întreținere! Astfel, reprezentanții Asociației de Proprietari Bloc 1 A1 le cer magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige CEC Bank București – Sucursala Iași să achite peste 22.000 de lei.
Acțiunea a fost depusă recent la Judecătoria Iași. Urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
CEC Bank, dată în judecată la Iași pentru datorii la întreținere
Reprezentanții Asociației de Proprietari Bloc 1 A1 le cer judecătorilor să oblige CEC Bank București – Sucursala Iași să achite suma de 20.927 de lei, cu titlu de restanțe înregistrate la plata cotelor de contribuție lunare la cheltuielile asociației, pentru perioada iulie 2017 – iunie 2021. De asemenea, reclamanții cer ca instituția să mai plătească suma de 1.309 lei, reprezentând penalități calculate la restanțele înregistrate la plata cotelor de contribuție lunare la cheltuielile asociației, pentru perioada septembrie 2017 – iunie 2021. Mai mult, reprezentanta asociației, Mărgărinta Martz, a solicitat plata unor penalități până la achitarea datoriilor, dar și cheltuielile de judecată.
„Pârâta nu a plătit la data scadenței cheltuielile de întreținere. Acest lucru a dus la imposibilitatea asociației din care face parte să achite facturile la utilități. Faptul că debitoarea în cauză nu își plătește restanțele la data scadentă are drept consecință directă neachitarea de către asociație a serviciilor comune de utilități publice și, implicit, sistarea utilităților de către furnizori, ceea ce se repercutează asupra tuturor membrilor asociației”, a precizat Mărgărinta Martz în cererea adresată judecătorilor ieșeni.
„Furnizorii dau în judecată asociația din cauza neplății cheltuielilor”
Reprezentanții Asociației de Proprietari Bloc 1 A1 au adăugat că furnizorii i-au dat în judecată pentru neplata cheltuielilor de întreținere a unuia dintre proprietari.
„Listele de plată a cheltuielilor asociației au fost întocmite lunar și au fost aduse la cunoștința locatarilor prin afișare, acestea fiind documente contabile. Neachitarea la termen a cotelor de contribuție perturbă buna funcționare a asociației, iar locatarii care nu își îndeplinesc obligațiile stabilite prin lege trebuie să fie obligați la conformare prin intermediul instanțelor de judecată”, au mai susținut reclamanții în cererea adresată magistraților ieșeni.
Reporterii cotidianului „BZI” au încercat în cursul zilei de ieri să obțină un răspuns din partea reprezentanților CEC Bank, prin intermediul poștei electronice. Totuși, până la închiderea ediției, cei de la CEC Bank nu au furnizat un răspuns pe marginea acestui subiect.