Sfecla rosie are un potențial de sănătate incredibil și nebănuit. Rețineți că există trei soiuri de sfeclă (galbenă, albă și roșie, cea mai frecvent consumată). Așadar, pariați pe sfecla rosie! Anti-stres, senzație de bine, o calitate a vieții mai bună! Iata doar cateva virtuți ale acestui tubercul!
Cercetătorii de la Institutul William Harvey din Londra și Universitatea din Exeter au demonstrat proprietățile medicinale ale sucului de sfecla rosie.
Consumul de 250 ml de suc de sfeclă roșie pe zi ar dilata arterele și ar încetini tensiunea arterială: virtuțile acestei băuturi asupra bolilor de inimă legate de hipertensiune sunt, prin urmare, considerabile. Acestea ar fi, de asemenea, egale cu cele observate la pacienții care urmează tratamente mai convenționale, adică luând tablete pe bază de nitrați sau chiar respectând o dietă strictă.
Prin urmare, sucul de sfeclă ar putea fi considerat, la rândul său, un tratament real. În plus, originea sa naturală va încânta oamenii care, în general, se feresc de medicamentele convenționale. Băutura începe să apară în farmacii britanice, la un preț foarte accesibil.
Anecdotic, sucul de sfeclă are efecte secundare și… nedorite. De fapt, pe lângă aspectul său neplăcut, conferă urinei o culoare violet.
În ciuda numeroaselor sale proprietăți benefice și vindecătoare, băutura de sfeclă poate fi dăunătoare, chiar periculoasă pentru sănătate în unele cazuri. Nu poate fi utilizata pentru mai multe afecțiuni, inclusiv: ulcer peptic al stomacului și duodenului; gastrită cu aciditate ridicată; colită ulcerativă, diaree; urolitiaza și colelitiaza; boală de rinichi; siabet; artrita reumatoida; osteoporoză; hipotensiune.