Prima pagină » Lifestyle » Diete si sanatate » Sucul de morcovi. 23 de beneficii uimitoare
Sucul de morcovi. 23 de beneficii uimitoare

Sucul de morcovi. 23 de beneficii uimitoare

14 dec. 2017, 10:43,
în Lifestyle
a:3:{s:7:"site_id";i:6;s:6:"old_id";i:52040;s:8:"site_url";s:16:"lifestyle.bzi.ro";}

Toata lumea ar trebui sa isi faca un obicei din a consuma zilnic un pahar cu suc de morcovi. Este una dintre acele bauturi miraculoase care are efecte neasteptate asupra sanatatii. Sucul de morcovi ajuta la prevenirea si tratatea mai multor boli, imbunatateste vederea, ajuta pielea, parul si unghiile. Iata cateva beneficii ale sucului de morcov:

1.Intareste imunitatea si previne bolile de inima. Beta-carotenul din morcov este o sursa de vitamina A care ajuta nu numai la imbunatatirea vederii, ci si la prevenirea bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale. In plus, aceasta vitamina pastreaza mucoasa organelor interne sanatoase, prevenind astfel infectiile cu germeni patogeni.
2.Reduce colesterolul. Acesta este un beneficiu uimitor al sucului de morcovi si se datoreaza potasiului. Este bun si pentru ficat deoarece reduce grasimile din acest organ. Potasiul impreuna cu manganul si magneziul stabilizeaza nivelul de glucoza din sange, contribuind astfel la reducerea riscului de diabet zaharat.

3.Ajuta la coagularea sangelui. Vitamina K prezenta in sucul de morcovi ajuta la coagularea sangelui.

4.Vindeca ranile si pastreaza sanatatea cavitatii orale. Sucul de morcovi contine vitamina C care accelereaza procesul de vindecare a ranilor si pastreaza gingiile sanatoase.

5.Previne cancerul. De asemenea, actioneaza ca un agent anti-cancer. Datorita aportului crescut de carotenoizi, sucul de morcovi reduce incidenta cancerelor de vezica urinara, prostata, de colon si de san.
6.Pastreaza sanatatea oaselor. Vitamina K este indispensabila pentru activarea proteinelor necesare la coagularea sangelui si la fixarea calciului in oase.Potasiul prezent in morcov, de asemenea, ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor.

7.Detoxifica ficatul.

Sucul proaspat de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai ficatului, sangelui si tractului intestinal si echilibreaza pH-ul la nivelul intregului organism. Se consuma 1-1,5 l pe zi. Aceasta doza poate produce, uneori, o pigmentare portocalie a pielii; in ciuda parerii incetatenite, aceasta nu este cauzata de caroten, ci se datoreaza bilei toxice care este elimiata din ficat de doza mare de suc de morcovi.

Fluxul sangvin nu poate elimina bila suficient de repede prin rinichi si, de aceea, o elimina prin piele. Atunci cand ficatul va fi curat, pielea nu se va mai colora in portocaliu. Sucul de morcovi previne acumularea de grasime in ficat si ajuta digestia, prevenind cresterea in greutate si obezitatea.
8.Reduce cicatricile. Gratie potasiului, sucul de morcovi previne uscarea pielii si reduce cicatricile. De asemenea, imbunatateste tonsul pielii si o hidrateaza.

9.Previne acneea.

Morcovul ajuta la prevenirea acneei prin detoxifierea organismului.

10.Sursa de vitamine necesare pielei.Sucul de morcovi actioneaza ca un supliment vitaminic. Datorita numeroaselor substante nutritive, reduce multe dintre problemele pielii cum ar eczemele – cauzate de deficitul de vitamina A, dermatitele si eruptiile cutanate.

11.Previne arsurile solare. Beta-carotenoizii ajuta la reducerea arsurilor solare si, de asemenea, creste rezistenta pielii la arsurile solare.

12.Previne imbatranirea. Acelasi beta-caroten, odata patruns in corp este convertit in vitamina A, care reduce degenerarea celulelor si astfel incetineste procesul de imbatranire a organismului. Aceasta imbunatateate in mare masura cantitatea de colagen din piele si astfel ajuta la mentinerea elasticitatii si, prin urmare previne ridurile si lasare pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *