Prima pagină » Sanatate » Sucul de Aloe Vera, un adevărat elixir pentru sănătate

Sucul de Aloe Vera, un adevărat elixir pentru sănătate

18 mai 2021, 11:28,
în Sanatate

Aloe Vera Aloe barbadensis este cea mai utilizată dintre cele 420 de specii de Aloe. Sucul de Aloe Vera reprezintă un adevărat elixir pentru sănătate grație nutrienților bogați. Aloe Vera conține 75 de componente bioactive.

Aloe Vera este folosită în industria alimentară, industria cosmetică și cea a suplimentelor naturale datorită conținutului complex de nutrienți și proprietăților terapeutice.

Studiile medicale au demonstrate că Aloe Vera are efecte în bolile inflamatorii ale pielii, în cazul rănilor, arsurilor, degeraturilor, dar și a acneei, psoriazisului, eczemelor și întepăturilor de insecte.

Aloe Vera conţine peste 270 de vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, care contribuie la menţinerea unui tonus bun. Remediile din Aloe sunt adesea recomandate vârstnicilor, care au un sistem imunitar slăbit, dar şi persoanelor aflate în convalescenţă, pentru a grăbi vindecarea.

Sucul de Aloe Vera: Cum să îl prepare acasă

Sucul de Aloe Vera făcut în casă nu va conţine aditivi sau conservanți nocivi, însă trebuie să aveți grijă la ce plantă folosiți.

Pentru a face sucul de Aloe Vera în casă, rupeți câteva Frunze și cu un cuțit ascuțit îndepărtaţi coaja de pe frunză. Se decojește stratul galben de sub coajă până rămâne doar stratul pur de gel Aloe Vera. Ar trebui să obțineți aproximativ 2 linguri (30ml) de gel pur de Aloe Vera. Gelul se pune într-un blender și se adaugă o ceaşcă de suc natural de citrice. Se amestecă până sucul se omogenizează perfect şi formează un lichid compact.

Administrat zilnic, sucul de aloe vera oferă un aport ridicat de energie, şi ajută la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase. Pentru efecte optime, sucul de Aloe Vera se bea de două ori pe zi.

Cum te ajută planta vindecătoare

Sucul de Aloe Vera ajută sistemul digestiv, având proprietăți gastroprotectoare. Acesta normalizează pH-ul intestinal prin îmbunătățirea absorbției de nutrienți.

Funcționarea normală a sistemului digestiv poate fi asigurată cu ajutorul sucului de Aloe Vera, care ameliorează simptomele ulcerului stomacal în peste 90% din cazuri conform mai multor studii de specialitate.

Sucul de Aloe Vera ajută procesele de funcționare a organelor interne, grație proprietăților sale anti-inflamatoare, antioxidante și de stimulare a imunității.

De asemenea, sucul de aloe vera este benefic în afecțiunile de reflux gastroesofagian, acesta putând înlătura simptomele de arsură, aciditate sau flatulență.

Mai mult, sucul de Aloe Vera ajută la revigorarea sistemului digestiv, prin reglarea activității enzimatice. În plus, acesta menține flora bacteriană și pastrează intactă structura peretelui intestinal.

Beneficii ale sucului de Aloe Vera

Sucul de Aloe Vera este cunoscut ca un ajutor de nădejde în menținerea nivelului optim de colesterol și scăderea nivelul trigliceridelor. Un nivel echilibrat al colesterolului în organism protejează inima și ține la distanță afecțiunile cardiovasculare.

Sucul de Aloe Vera ameliorează simptomele unor afecțiuni ale pielii precum acneea, psoriazisul și dermatita. De asemenea, poate fi eficient și în tratarea ridurilor, a vergeturilor și a pigmentării.

Acesta calmează inflamațiile și grăbește vindecarea afecțiunilor gingivale. Mai mult, poate fi folosit și în cazurile de parodontoză sau gingivită cauzată de placa dentară.

Sucul de Aloe Vera poate fi folosit ca detoxifiant digestiv și ajută la ameliorarea constipației. Aloe Vera acționează ca un laxativ, datorită compușilor antrachinonici din compoziția sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *