Prima pagină » National » Suceava se află pe drumul cel bun în lupta cu pandemia! Rata de infectare a scăzut și nu se impun restricții suplimentare

Suceava se află pe drumul cel bun în lupta cu pandemia! Rata de infectare a scăzut și nu se impun restricții suplimentare

28 oct. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea în National

Miercuri, 28 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Alexandru Moldovan, a declarat că în municipiul Suceava, rata de infectare a scăzut, în ultimele 24 de ore, de la 3,02 la 2,79 la mia de locuitori, astfel că nu se vor institui deocamdată măsuri de restricţie suplimentare.

Prefectul a mai adăugat că, în municipiul Suceava, sunt în momentul de față 358 de cazuri active de COVID-19, fapt ce constituie o rată de 2,79 la mia de locuitori, în situația în care marţi se înregistra o rată de infectare de 3,02, iar luni era de 2,94.

Alexandru Moldovan a menționat că în ultimele 24 de ore, în municipiul Suceava au fost declarate vindecate 64 de persoane, iar alte 36 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Restricțiile, în continuare o necesitate

Prefectul a punctat că măsurile, care s-au luat până acum îşi dovedesc eficacitatea, însă este în continuare nevoie de foarte multă atenţie în perioada ce urmează, făcând referire la regulile de prevenţie sanitară impuse de administraţie.

„Monitorizăm tot timpul situaţia din municipiul Suceava ca să luăm de urgenţă măsurile care trebuie”, a spus prefectul.

Începând din data de 16 octombrie, în municipiul Suceava masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice deschise .

Pacienți morți la Suceava, de COVID-19, pentru că au refuzat să primească oxigen

Situaţia de la Spitalul de Urgente „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava este îngrijorătoare. S-au înregistrat câteva decese, cauzate de noul virus, din cauza faptului că pacienţii nu au vrut să primească oxigen. Deși erau în stare gravă, aceștia nu credeau în existența virusului. Pentru că s-au împotrivit unui act care le-ar fi putut salva viața, mai mulți pacienți au murit de COVID-19, la Suceava.

”Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen”, a declarat managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea.

Pacienţii declară au citit pe internet și știu mai bine care este treaba cu acest virus. Chiar dacă primesc un răspuns oficial, că sunt infectați cu noul coronavirus, aceștia refuză să fie ajutați, iar medicii nu îi pot obliga. În plus, situaţia de la ATI se schimbă văzând cu ochii..

Al doilea val va fi mai agresiv ca primul

În ciuda discuțiilor avute cu pacienții, cadrele medicale trebuie să facă față diverselor caractere şi comportamente.

”Trebuie să ducem o adevărată luptă de convingere. Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine. Nu avem ce face. Ăştia suntem, fiecare cu temperamentul și caracterul său. Noi sperăm să facem față acestui val doi, care este mult mai agresiv decât primul”, a mai spus managerul unității spitalicești sucevene.

Un pacient din Vatra Dornei a trebuie să aştepte 8 ore în UPU Suceava, până a primit un loc în secţia de Terapie Intensivă. Oxigen i s-a administrat chiar acolo, în UPU. La acel moment nu era nici un loc liber, nici măcar la Bârlad.

”Au încercat colegii mei la toate spitalele limitrofe. Și la Bârlad au sunat, dar peste tot au primit același răspuns: «Nu avem niciun loc». Lumea nu înțelege că situația este foarte gravă. Mâine avem o ședință CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.) și sperăm că și celelalte spitale din județ vor începe să preia cazuri Covid 19”, a precizat medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`