Prima pagină » Sport » Succese ieșene în Campionatele Naționale de popice
Succese ieșene în Campionatele Naționale de popice

Succese ieșene în Campionatele Naționale de popice

11 feb. 2020, 04:00,
în Sport

În perioada 7-9 februarie 2020, la Petrila au avut loc Campionatele Naționale de popice pentru juniori (U 18), la masculin și feminin. În competiție au participat și doi sportivi talentați de la CFR Olimpia ACB Iași, coordonați de antrenorul Costică Ciurdea. În proba individual clasic, ceferistul ieșean Andrei Seliman, cu 534 p.d., a ocupat locul 3 și a cucerit medalia de bronz, fiind la 2 „bețe” de medalia de argint și la 10 de medalia de aur. Hunedoreanul Adrian Isăilă a devenit campion național cu o performanță de 544 p.d., iar pe locul 13 s-a clasat ieșeanul Alexandru Tincu, cu 496 p.d. La tandem masculin, perechea Andrei Seliman – Alexandru Tincu (CFR Olimpia ACB Iași) s-a clasat pe locul 3 și a cucerit medalia de bronz a probei.

Cine a cucerit medaliile de aur?

La tandem mixt, perechea Andrei Seliman (CFR Olimpia ACB Iași) – Roxana Bordeianu (Electro Romgaz Tg. Mureș) a cucerit medalia de aur, devenind astfel campioană națională. Arbitrajul competiției de la Petrila a fost asigurat de antrenorul federal Remus Antimirescu, care este și antrenorul echipei de seniori CFR Olimpia ACB Iași. FR Popice a fost reprezentată de secretarul general, bucureșteanul Victor Stacojiu.
La finalul turneului, antrenorul ieșean Costică Ciurdea a declarat:

„Am cucerit trei medalii la Petrila, iar meritul aparține sportivilor noștri, care s-au pregătit bine pentru această competiție!”.

În prima etapă a returului din cadrul Campionatului Național de popice pentru echipele de tineret, din 1 februarie 2020, pe teren propriu, CFR Olimpia ACB Iași a învins pe KSE Tg. Secuiesc cu scorul de 2936 p.d. – 2742 p.d. și astfel gazdele sunt virtual calificate la turneul final de anul acesta.

Au punctat lansatorii

CFR Olimpia ACB Iași: Toma Cristian – 472 p.d., Seliman Andrei – 497, Bejan Iulian – 465, Tincu Alexandru – 512, Ouatu Ștefan – 470, Biță Sebastian – 520. Antrenor: Costică Ciurdea.

KSE Tg. Secuiesc: David Eric – 519 p.d., Kiss Florian – 429, Gergely Szabolcs – 450, Mihaly Ștefania (o fată care evoluează în competiția masculină!) – 442, Tamas Attila – 452, Elekes Sandor – 450. A arbitrat ieșeanul Florin Ciolan, secondat de Iulian Gabriel Cucu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024