Prima pagină » Razboi în Ucraina » Succes major al forțelor speciale din Ucraina. L-au eliminat pe generalul cecen Magomed Tushaev împreună cu tot regimentul lui
Succes major al forțelor speciale din Ucraina. L-au eliminat pe generalul cecen Magomed Tushaev împreună cu tot regimentul lui

Succes major al forțelor speciale din Ucraina. L-au eliminat pe generalul cecen Magomed Tushaev împreună cu tot regimentul lui

27 feb. 2022, 05:30,
în Razboi în Ucraina

Magomed Tushaev, general în trupele cecene trimise de Ramzan Kadirov, a fost eliminat de trupele speciale ale Ucrainei, se anunță pe numeroase conturi de Twitter ale unor jurnaliști din Ucraina.

„În urma cu câteva ore, trupele de elită ucrainene SpetzNaz Alfa l-au eliminat pe comandantul suprem al forțelor cecene, generalul Magomed Tushaev și întregul său regiment de ‘kadirovti’, care au debarcat în zona Gostomel, în apropiere de Kiev. Confirmat”, a anunțat un jurnalist din Ucraina.

„Forțele armate ale Ucrainei au zdrobit o coloană de kadirovti. A fost ucis Magomed Tushaev, șeful regimentului 141 motorizat al gărzilor lui Kadirov”, a fost un alt anunț pe Twitter.

 

 

Un rus luat prizonier în urmă cu câteva zile a declarat că l-a întâlnit pe Magomed Tushaev în timpul pregătirilor pentru invadarea Ucrainei.

„Sunt Spiridonov Evgeny Viktorovich, m-am născut la 11/09/1985 în regiunea Kemerovo, orașul Koltan. Lucrez în Novokuzneck la OMON.

Mi s-a ordonat să ajung la exercițiile militare pe 3 februarie la Sofrino, unde am ajuns cu avionul. Ogiy Konstantin Anatolievici era șeful grupului. El stabilea sarcinile pentru grup și găzduia exercițiile.

După Sofrino am mărșăluit spre Smolensk. În Smolensk erau grupurile de forțe speciale, regimentul lui Kadirov. Șefii regimentului lui Kadirov sunt Magomed Tushaev și Hussein Menzhidov. Ne-au luat toate telefoanele și au spus că ne mutăm în Belarus.

În Belarus urma să executăm sarcină comuna cu forțele speciale din Belarus. În timpul nopții am mărșăluit spre periferia orașului Gomel. Era în data de 22 februarie. Acolo era o tabără. Pe 23 februarie, colonelul s-a mobilizat și a spus că vom merge.

Pe 23 februarie, colonelul s-a mobilizat și a spus că vom merge la o nouă destinație pentru un alt exercițiu. Dar pe 24, la ora 5 dimineața, au început bombardamentele de la granița ucraineană de pe teritoriul Belarusului, precum și atacurile aeriene.

Apoi am încărcat pentru a ne deplasa la granița ucraineană. Instalația vamală ucraineană a fost distrusă și erau cadavrele soldaților ucraineni. Apoi ne-am deplasat prin Pripiat spre Cernobîl. Și ni s-a dat sarcina de a ne infiltra în Kiev pentru a ajuta armata rusa să invadeze.

Ne-am deplasat în direcția Kievului, dar nu am reușit să ajungem la el, deoarece întregul convoi a fost distrus. Așa am devenit prizonier de război”, a spus prizonierul, citat de wykop.pl.

Aproximativ 70.000 de forțe de ordine din Cecenia sunt pregătite să plece voluntar în Ucraina, dar până în prezent nu s-a luat nicio decizie privind desfășurarea lor, a declarat liderul regiunii ruse Cecenia, Ramzan Kadirov, în fața jurnaliștilor.

Declarațiile sale au fost făcute după o întâlnire cu membri ai forțelor de securitate din Groznîi, unde s-au adunat aproximativ 12.000 de persoane, potrivit TASS.

Șeful regiunii ruse a Ceceniei a precizat că voluntarii sunt pregătiți să plece în orice operațiune speciala, pe orice teritoriu, pentru a securiza Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`