Prima pagină » Sanatate » Suc de aronia, contraindicații – Când și cum se bea acesta

Suc de aronia, contraindicații – Când și cum se bea acesta

09 mart. 2022, 09:59,
în Sanatate

Ca orice alt supliment alimentar, sucul de aronia are și contraindicații. Deși, are foarte multe beneficii și a fost adus în țară cu scopul de a preveni unele afecțiuni, acesta nu este indicat pentru anumite categorii de oameni.

Aronia este un fruct care își are originea în America de Nord și a fost adus pe meleagurile Europei începând cu secolul al XIX-lea, de către cetățeni ruși. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tipuri de aronia.

Câte tipuri de aronia există

Acest fruct face parte din familia Rosaceae, deci este înrudită cu mărul. Copacul acestui fruct poate ajunge chiar și la 1200 de metri altitudine. Acesta este destul de rezistent la îngheț.

Există mai multe tipuri de aronia, și anume cea roșie, cea neagră și cea violet.

Aronia cea roșie ajunge să aibă cea mai mare înălțime (2-6 metri) și sunt foarte rezistente pe timp de iarnă. Pe de altă parte, cea neagră nu rezistă în anotimpul friguros. Sucul de aronia este făcut din cele negre și sunt numite „Scorus Negru” în popor, iar specialiștii o numesc „Aronia Melanocarpa”.

fructe de aronia intr-un bol

Acest fruct face parte din familia Rosaceae, deci este înrudită cu mărul

Ce beneficii ne aduce aronia

Sucul de aronia este o sursă bogată de vitamine și minerale. Acesta conține vitaminele A, B, C, P, K, Q și minerale precum magneziu, calciu, potasiu, fier, zinc ș.a. Este o sursă bună și de antioxidanți.

Acest suc poate fi benefic chiar și pentru diabetici, fiind recunoscut pentru echilibrarea zahărului din sânge și reglarea glicemiei, prevenind creșterea sa.

Acesta poate regla chiar și tensiunea datorită faptului că reprezintă o sursă bogată de potasiu, iar acesta are efect dilatator.

Aronia este un fruct foarte benefic pentru sistemul imunitar datorită conținutului său bogat de antioxidanți și Vitamina C. Tot datorită antioxidanților, sucul de aronia este adesea folosit și foarte efecient în curele de detoxifiere.

Acesta poate ajuta și la îmbunătățirea vederii și, de asemenea, este utilizat când apar infecții la nivelul aparatului respirator care provoacă afecțiuni precum răceala.

fructe de aronia si suc de aronia intr-un pahar

Sucul de aronia este o sursă bogată de vitamine și minerale

Cum se poate utiliza fructul de aronia

Pe lângă faptul că aronia se utilizează pentru anumite tratamente în domeniul sănătății, acesta este folosit chiar și pentru tratamentele de înfrumusețare. Există diferite produse, precum săpunuri și chiar creme care conțin aronia.

Acestea pot fi folosite și în bucătărie, în preparate. Se pot face prăjituri care să conțină aceste fructe sau putem să le folosim în prepararea smoothie-urilor sau a gemului, dulceței.

Acesta este folosit chiar și pentru tratamentele de înfrumusețare

Sucul de aronia – Contraindicații

Chiar dacă sucul de aronia are foarte multe beneficii pentru sănătate și este utilizat de multe persoane, acesta are și anumite contraindicații. Mai exact, aceste fructe nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer sau cei care au un grad mare de coagulare. De asemenea, fructele proaspete ne pot da efecte adverse, cum ar fi greață, durere, diaree, vărsături. Totuși, există păreri diverse în legătură cu sucul de aronia și consumul acestuia. Unii sunt de părere că nu are nicio contraindicație. De aceea, cel mai bine, înainte de consumarea acestui suc, este să cerem sfatul medicului.

Așadar, sucul de aronia are și contraindicații, în ciuda beneficiilor pe care ni le poate aduce.

fructe de aronia pe crenguta

Înainte de consumarea acestui suc este indicat să cerem sfatul medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024