Prima pagină » Razboi în Ucraina » Subsolul spitalului din Kiev devine secție de pediatrie improvizată! Imaginile durerii – FOTO

Subsolul spitalului din Kiev devine secție de pediatrie improvizată! Imaginile durerii – FOTO

01 mart. 2022, 09:33,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Au apărut imagini cu copii – dintre care unii bolnavi de cancer – care sunt tratați la subsolul unui spital din Kiev care a devenit între timp secție de pediatrie improvizată. Rapoartele spun că subsolul a trebuit să fie transformat într-un adăpost anti-bombă improvizat și într-un departament de pediatrie, pentru a evita bombardamentele forțelor militare ruse.

Asta în condițiile în care Rusia face cu greu față celor mai mari sancțiuni pe care istoria le-a avut. Sunt blocaje la nivel sportiv (FIFA – UEFA eliminând Rusia din competițiile internaționale), pe plan economic (eliminare din sistemul SWIFT dar și Mastercard), dar și culturale (eliminare de la Eurovision).

Subsolul spitalului din Kiev a fost transformat într-o secție de pediatrie

Sunt noi imagini care exprimă starea poporului ucrainean în războiul cu Rusia. Până la această dată au murit zeci, poate sute de civili în confruntări. Alte câteva milioane fug din calea războiului, iar unii dintre iei vin în România sau în alte țări vecine. În acest context, copiii care nu pot fugi din calea războiului sunt ţinuţi într-o secție de pediatrie de la subsolul spitalului din Kiev. Mulţi dintre aceștia sunt bolnavi de cancer şi stau în condiţii greu de imaginat pentru lumea occidentală.

Medicii luptă cu greu pentru a-i ţine în viață, iar mucegaiul este la el acasă. Unele locații au curent electric, pe când altele nu au. Micuții nu înţeleg prea mult ce li se întâmpla, dar unii dintre ei, destul de mari pentru a înţelege, ţin în mână hârtii prin care solicită încetarea războiului.

Acestea sunt imaginile durerii, imaginile cu victimele războiului din Ucraina. La ora actuală, potrivit unor informații incă în curs de actualizare, zeci de copii au murit deja. Aceștia au fost victime colaterale în bombardamentele dintre ucrainieni și ruși. Pe de altă parte, oficialii ucraineni tocmai au confirmat că cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi duminică într-o lovitură de artilerie rusă asupra bazei lor militare.

Sancțiuni dure luate de occident împotriva Rusiei

La capitolul sancțiuni, occidentul a luat cele mai dure măsuri împotriva Rusiei. Nu a existat precedent la nivel istoric. Vorbim despre faptul că băncile rusești au fost excluse din sistemul SWIFT dar şi despre faptul că Mastercard a interzis tranzacțiile rusești.

Oricum, aceste sancţiuni pare că incă nu au un efect concret împotriva lui Vladimir Putin care a amenințat cu bomba nucleară dacă occidentul continuă să trimită ajutoare militare către Ucraina. În acest context, nici la nivel național agresiunea Rusiei nu a fost trecută cu vederea. Liderii politici au ajuns la un consens pe tema conflictului din Ucraina. De exemplu, Marcel Ciolacu a precizat faptul că țara trebuie să impună un blocaj total firmelor rusești. De aceeași părere este și Florin Cîțu care a menţionat faptul că sunt peste 600 de firme rusești pe teritoriul României.

Oricum, faptul că în subsolul spitalului din Kiev a fost improvizată o secție de pediatrie, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru trupele rusești care oricum pare că nu au o idee asupra a ceea ce se întâmpla în realitate, existând mai multe mărturii în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *