Prima pagină » Local » Subprefectul județului Iași, Marian Grigoraș, despre noua lege promulgată de Klaus Iohannis
Subprefectul județului Iași, Marian Grigoraș, despre noua lege promulgată de Klaus Iohannis

Subprefectul județului Iași, Marian Grigoraș, despre noua lege promulgată de Klaus Iohannis

21 ian. 2022, 20:10,
în Local

Marian Grigoraș, subprefectul județului Iași, a făcut o declarație cu privire la noua lege promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Subrefectul susține că această lege introduce noul concept de conducere auto defensivă, pentru a preveni accidentele rutiere.

„Recent, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 20/2022 privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Legea introduce în acest domeniu conceptul de conducere auto defensivă, definită ca pregătire specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
Urmarea cursurilor de conducere auto defensivă este opțională pentru șoferii obișnuiți, dar obligatorie, într-un anumit termen, pentru conducatorii de autovehicule speciale”, a scris Marian Grigoraș, pe pagina lui personală de Facebook.

Subprefectul județului Iași, mai spune că aceeași obligație o vor avea și conducatorii autovehiculelor cu mase sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, nu doar cei care fac parte din poliție, pompieri, ANAF.

„Este vorba despre cei care conduc mașini de poliție, de pompieri, jandarmerie, poliţie de frontieră, vamă, ANAF, serviciului de ambulanţă, medicină legală, protecţiei civile, MAPN, SRI, SPP, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, autovehiculele de serviciu ale procurorilor.
Aceeași obligație o vor avea și conducatorii autovehiculelor cu mase sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele agricole sau forestiere care tractează utilajele agricole și tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite”, a mai scris Marian Grigoraș.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`