Prima pagină » National » Subprefectul din Timiș, Ovidiu Drăgănescu, s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19! A doua oară s-a infectat în pofida faptului că era vaccinat
Subprefectul din Timiș, Ovidiu Drăgănescu, s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19! A doua oară s-a infectat în pofida faptului că era vaccinat

Subprefectul din Timiș, Ovidiu Drăgănescu, s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19! A doua oară s-a infectat în pofida faptului că era vaccinat

06 oct. 2021, 12:13,
în National

Subprefectul judeţului Timiș care are în aceste momente atribuţii de prefect s-a infectat cu COVID-19. Ovidiu Drăgănescu a povestit faptul că a fost testat pozitiv în pofida faptului că s-a vaccinat.

Totuşi, prima dată când s-a infectat s-a simţit rău fiind simptomatic ba chiar a fost internat în spital. A doua oară, Ovidiu Drăgănescu a declarat faptul că este asimptomativ şi că starea lui de sănătate este una bună.

Subprefectul judeţului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, s-a infectat cu COVID-19 pentru a doua oară, fiind vaccinat

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Ovidiu Drăgănescu a declarat că s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19. Subprefectul judeţului Timiș a declarat că acum starea lui de sănătate este unafoarte bună, fiind asimtomatic. Totuşi, prima oară când a făcut boala, subprefectul a ajuns în stare gravă la spital nefiind vaccinat. Drăgănescu se află în aceste momente în izolare acasă iar atribuţiile au fost preluate de celălalt subprefect de Timiș:

„Sunt confirmat pozitiv, dar fără simptome, e a două oară când iau acest virus. Prima oară a fost mai violent, am fost inclusiv internat în spital, dar pe atunci nu există vaccinul. Acum sunt vaccinat, iată că acesta chiar funcţionează, mă simt bine. Cel mai probabil m-am infectat de la copilul meu care a avut un coleg pozitiv la şcoală. Peste 8 zile repet testul PCR, iar, dacă acesta va fi negativ de două ori, mă întorc la serviciu. Între timp, cât lipsesc, atribuţiile au fost preluate de colegul meu Andrei Molnar, subprefect de Timiş”, a declarat pentru News.ro, suprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu. Miercuri dimineaţă s-a făcut dezinfectarea tuturor spaţiilor din Palatul Administrativ, la Timişoara.Drăgănescu a mai fost infectat cu SARS-CoV-2 înainte să existe vaccin, atunci el fiind internat în spital.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu are atribuţii de prefect după ce Florin Cîțu i-a demis pe cei puși de USR

În urmă cu câteva săptămâni, USR-PLUS a ieşit de la Guvernare. În acest context, premierul Florin Cîțu a declarat că cei din USR trebuie să îşi asume ieşirea de la guvernare. Premierul a emis un ordin prin care toţi prefecţii susţinuţi de USR-PLUS au fost demiși. Atribuţiile prefectului au fost preluate, la Timiș, de către subprefectul Ovidiu Drăgănescu. Premierul a precizat, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren. Printre prefecții demiși este și cel al Capitalei, Alin Stoica.

USR PLUS mai avea prefecți în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus, la Digi24, Florin Cîțu.

Ce se întâmplă dacă te vaccinezi împotriva COVID-19 şi faci boala?

Medicii din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ” Victor Babeș” din Timişoara considera şi recomandă persoanelor care au COVID-19 să se vaccineze la 30 de zile după ce au obţinut un test negativ. Aceeaşi medici explică faptul că persoanele care totuşi sunt infectate şi se vaccinează nu se supun unui risc crescut.

Pentru a argumenta acest lucru, medicii au afirmat faptul că mai multe cadre medicale care erau infectate cu COVID-19 s-au vaccinat deja. Acest lucru a fost posibil pentru ca personalul medical infectat era asimptomatic, virusul fiind în perioada de incubaţie.

Soluția este vaccinarea, în sensul în care prevenim apariția unor manifestări clinice grave, care să necesite internare în spital, sau, mai grav, în terapie intensivă. Prevenția este asigurată de respectarea regulilor generale, care au fost implementate de la începutul aceste pandemii, respectiv, purtarea măștii și distanțarea fizică. Spun acest lucru pentru că datele studiilor observaționale arată că inclusiv persoanele vaccinate se pot reinfecta și pot transmite boala. Prin urmare, protecția cea mai bună este purtarea măștii. Vacinul previne doar o evoluție gravă a infecției. Trebuie să reținem că din cele 442 de cazuri internate, 47 au fost persoane care au fost vaccinate, dar niciuna dintre acestea nu a avut o evoluție gravă”, a adăugat directorul DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025