Prima pagină » Titlurile zilei » Subiecte servite la examene, cheia „succesului” la FEG! Speranța Agapie: „Cred că o să știți, dar mai devreme de jumătate de oră să nu ieșiți, că bate la ochi!” – ÎNREGISTRARE AUDIO – Episodul 3

Subiecte servite la examene, cheia „succesului” la FEG! Speranța Agapie: „Cred că o să știți, dar mai devreme de jumătate de oră să nu ieșiți, că bate la ochi!” – ÎNREGISTRARE AUDIO – Episodul 3

24 nov. 2022, 02:00, 4 ,
în Titlurile zilei

Persoanele care au absolvit cursul de infirmieri în cadrul Fundației Ecologice Green (FEG) nu au trebuit să depună prea mult efort pentru a obține diploma care le facilitează accesul către un post din orice spital de stat sau din mediul privat. Aceasta, deoarece prezența la cursuri și la orele de pregătire practică a fost facultativă, toți cursanții obținând note peste 9. O metodă mai puțin ortodoxă la care se apelează pentru promovarea examenelor este reprezentată de subiectele servite

Știind că persoanele care au urmat cursul de infirmier nu sunt suficient de bine pregătite pentru a susține examenul, as. med. pr. Speranța Agapie, persoana care a predat cursul de infirmerie, s-a gândit că cea mai bună variantă ar fi să le dea dinainte subiectele cursanților. Mai mult, controversata infirmieră, ieșită de ceva timp la pensie, și-a sfătuit elevii să nu predea foile de examen prea devreme, deoarece membrii comisiei o să-și dea seama că au știut ce subiecte vor avea.

o imagine cu cursantii FEG

O altă metodă mai puțin ortodoxă la care se apelează pentru promovarea examenelor sunt subiectele servite

Fundația lui Cristian Stanciu fabrică infirmieri pe bandă rulantă!

o imagine cu sediul FEG

Persoanele care au urmat cursul de infirmier în cadrul FEG, în perioada 25 februarie 2022 – 22 iulie 2022, au susținut examenul final în data de 18 august 2022

FEG, fundația deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu și Irina Stanciu oferă o gamă largă de cursuri de calificare, pregătind persoane care doresc să devină tehnician maseur, frizer, cosmetician, ospătar, bucătar, cameristă și infirmier. Cei care aleg să urmeze un astfel de curs trebuie doar să achite o taxă de școlarizare. Afacerea este una cât se poate de profitabilă pentru Cristian Stanciu și Irina Stanciu, cheltuielile fiind minime, întreg cursul fiind predat de o singură persoană, as. med. pr. Speranța Agapie, dar și pentru cursanți, care obțin diploma de absolvire fără să participe la orele de pregătire teoretică și practică.

La unul dintre cursuri, as. med. pr. Speranța Agapie a ținut să le reamintească cursanților că nu trebuie să meargă în spitale pentru a face practică, însă le-a specificat că, în cazul în care sunt întrebați, trebuie neapărat să spună că au făcut toate orele de pregătire practică.

„În luna iulie începem să discutăm subiectele pentru examen, de la proba orală și de la proba scrisă. Până pe data de 26 iulie discutăm subiectele pentru examen, iar după 26, până în august, când dăm examenul, ne întâlnim ca să facem o recapitulare, să parcurgem subiectele. De pe 26 iulie până pe 16 august aveți practică, dacă vreți vă duceți, dacă nu vreți, nu vă duceți.

E la alegerea voastră, dar voi trebuie să știți că ați făcut și faceți practică. Este la alegerea voastră, dar în mod normal este perioadă de activitate. Voi puteți să mergeți o săptămână în concediu. Înainte de examen, ne întâlnim o dată pentru o ultimă trecere în revistă a subiectelor”, a precizat as. med. pr. Speranța Agapie.

Subiecte servite la examene pentru cursanții de la FEG!

 o imagine cu cursantii FEG

Acesta s-a desfășurat la sediul FEG din Păcurari, cuprinzând o probă scrisă și o probă orală

Persoanele care au urmat cursul de infirmier în cadrul FEG, în perioada 25 februarie 2022 – 22 iulie 2022, au susținut examenul final în data de 18 august 2022. Acesta s-a desfășurat la sediul FEG din Păcurari, cuprinzând o probă scrisă și o probă orală. Cei 25 de cursanți au susținut examenul scris și oral într-o singură oră, au știut subiectele dinainte, totul fiind o mascaradă.

În mod normal, comisia de examen trebuia să fie formată din cinci persoane, însă cursanții FEG au fost însă examinați doar de două: Zare Nazaryan, medic în cadrul Clinicii Chirurgie Generală III a Spitalului „Sf. Spiridon”, și Zaharia de la DSP Iași. Speranța Agapie le-a spus cursanților, cu câteva săptămâni înainte de examen, să strângă bani pentru a cumpăra câte o „atenție” examinatorilor. Drept urmare, aceștia au strâns câte 50 de lei de persoană.

Fosta directoare de îngrijiri de la Spitalul „Sf. Spiridon” le-a dat dinainte subiectele, motiv pentru care a considerat că aceștia nu au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a rezolva cele 15 cerințe ale probei scrise.

„Normal, proba scrisă durează o oră, dar în jumătate de oră o să terminați. Dacă erau întrebările la prima vedere, da, vă lăsam o oră, dar, având în vedere că am trecut prin ele, că le aveți și o să mai treceți prin ele, o să fie floare la ureche”, a spus Speranța Agapie.

Cristian Stanciu: „Nu știu nimic și nu cred așa ceva!”

o imagine cu cursantii FEG

În mod normal, comisia de examen trebuia să fie formată din 5 persoane, cursanții FEG au fost însă examinați doar de 2 persoane

Speranța Agapie i-a instruit pe cursanți să nu iasă prea repede din sala de examen, pentru a nu da de bănuit. Fără doar și poate, aceasta nu acționează de una singură, toate ilegalitățile făcându-se cu acordul lui Cristi Stanciu și Irinei Stanciu.

„Trebuie să fiți atenți și să nu vă grăbiți, o să aveți o ciornă pe care să lucrați. Chiar dacă să zicem că o să știți și cred că o să știți, mai devreme de jumătate de oră nu o să ieșiți, că bate la ochi. Voi o să terminați în jumătate de oră, 40 de minute cel mult. Nu vă grăbiți să ieșiți, că v-am zis că nu e bine”, a declarat as. med. pr. Speranța Agapie.

Examenul a cuprins și o probă orală. Cursanții au tras câte un subiect, însă înainte de a răspunde la examenul oral au schimbat între ei subiectele, fiecare alegându-l pe cel pe care îl știa mai bine. Cursanții s-au plâns că nici nu au apucat bine să răspundă la întrebările puse, timpul alocat fiind extrem de scurt, membrii comisiei examinându-i pe cei 25 în jumătate de oră.

„Le știi sau facem schimb! Nu te lasă să vorbești, nu ai văzut!”, au precizat cursanții.

Redactorii BZI au încercat să ia legătura cu Speranța Agapie pentru a cere o părere legat de subiectele servite la examen, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Întrebat de reporterii BZI dacă știe că Speranța Agapie le-a dat subiectele dinainte cursanților, Cristian Stanciu a declarat:

„Nu știu nimic și nu cred așa ceva. Au fost trei membri în comisie, nu putea să se întâmple așa ceva. Nu mai inventați!”.

Cel mai probabil, DNA şi DIICOT nu vor lua măsurile care se impun, fiind mai preocupați să numere locurile de parcare, etajele şi ferestrele clădirilor de prin oraș şi să verifice autorizațiile de construcții, timp în care corupția de la Fundația Ecologică Green va continua.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Lăsați oamenii în pace. Contează că fac cursuri
    Cum ați vrea sa fie examenele? Acum 20 de ani ce examene s-au dat la infirmiere? Foarte bine că fac cursuri. Multe frustrate vorbesc despre infirmiere care au cursuri și multe frustrate vorbesc și bârfesc asistentele care au facultate. Putorilor care comentați duceți va și faceți facultatea, infectelor care comentați duceți va la școală să vedeți cum este sa pleci după serviciu la școală. Putorilor comentați voi care stați cu țigara cu alcoolul si cu fundul in sus in pat. Lăsați oamenii să facă scoli. Bravo FEG. Bravo doamna Speranța. Nu mai pot putorile care nu au cursuri și facultatea de ciuda.

  • sustin ce scrie mai sus, lasati oamenii sa faca cursurile in liniste , luati-va de cei ce primesc subiecte la institutiile de stat si stau si dorm pe functii si bani multi nenorocitilor!!!!!!!!!!!!! sau stau acasa in pat si dorm isi fac amiaza si mai dau pe la serviciu din greseala , mai luati-va de pupeze ce fac shopping in timpul programului, se duc la coafor sau pleaca in delegatii la mare si la munte pe banii statului! LASATI FEGUL IN P[ACE CA DAU OAMENILOR O SPERANTA CA SI ASA CA INTRA IN SISTEMUL MEDICAL CU SPAGI MARI CA SA SE POARTA.

  • De parca ti-ar trebui cursurile lui peste prajit ca sa dai cu mopul pe holuri si prin saloane sau sa stergi bolnavii la fund!

  • Cata prostie ! Comentatiul este pentru dumneavoastra. Sunteti prima care comenteaza acest articol . Deci sunteti si frustrata si putoare sI … RIDICOLA .

  • Țiganul ăsta de Stanciu împreună cu familia lui căpușează Iașul ăsta de 30 de ani. Un escroc care alături de ceilalți nemernici din PSD numai de jafuri se țin. Nu că la liberali ar fi altceva. Nu știu cum Bunul Dumnezeu nu se găsește nimeni.care să facă ceva pentru orașul și județul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`