Prima pagină » Actualitate » Subiecte proba de simulare de la Evaluarea Națională 2022 pentru Limba şi Literatura română

Subiecte proba de simulare de la Evaluarea Națională 2022 pentru Limba şi Literatura română

04 apr. 2022, 12:59,
BZI.ro, în Actualitate

Au fost publicate subiectele pentru simularea de la Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de la clasa a VIII-a, la Limba și Literatura română. Şcolarii au avut la dispoziţie un timp de rezolvare de 120 de minute de la primirea lor, în jurul orei 09:00 dimineaţa.

Elevii au fost aşezaţi în ordine alfabetică, în bănci unul câte unul, fiind simulate în detaliu și condițiile de la examenul din vară, nu doar subiectele.

simulare de la Evaluarea Națională 2022, subiecte

Subiectul I a fost axat pe două texte la prima vedere, primul aparţinând lui Cezar Petrescu, din opera „Dacia Felix”, iar al doilea aparţinând lui Francisc Munteanu, şi anume „Oameni, fapte, amintiri”

Simulare Evaluarea Națională 2022

Pentru simularea de la Evaluarea Națională 2022, pentru absolvenții clasei a VIII-a, subiectele au fost redactate sub forma unei broșuri, iar elevii scriu rezolvarea direct în acea broșură.

De altfel, subiectul I a fost axat pe două texte la prima vedere, primul aparţinând lui Cezar Petrescu, din opera „Dacia Felix”, iar al doilea aparţinând lui Francisc Munteanu, şi anume „Oameni, fapte, amintiri”. La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de aproximativ 50-70 de cuvinte ce ar trebui să conţină părerea lor la următoarea întrebare: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Iar în cele din urmă, subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Conform procedurii, rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu sunt făcute publice. De asemenea, în procedură se mai arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor
simulare de la Evaluarea Națională 2022

Conform procedurii, rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu sunt făcute publice

Simulare Bacalaureat Limba și Literatura română 2022

De altfel, săptămțna trecută a avut loc și simularea pentru Bacalaureat la Limba și Literatura română pentru anul 2022. Elevii în clasele terminale de liceu, respectiv grupuri şcolare, au susținut astăzi, 28 martie 2022, proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Proba din cadrul simulării naționale la Limba romană a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conțineau subiectele multiplicate.

Pentru elevii din cadrul profilului real și tehnologic/vocațional, subiectul al III-lea a fost eseu despre particularităţile unei poezii de Tudor Arghezi.

Vă reamintim că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, potrivit procedurii de la simulare.

La cererea scrisă a elevului sau a părintelui, a tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite.

Reamintim, astăzi a avut loc proba de simulare de la Evaluarea Națională 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *