Prima pagină » Actualitate » Subiecte Evaluarea Națională 2020. Ce spune ministrul Educației despre dificultatea subiectelor. Un singur elev a fost depistat cu temperatură. Iată subiectele – FOTO / UPDATE

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Ce spune ministrul Educației despre dificultatea subiectelor. Un singur elev a fost depistat cu temperatură. Iată subiectele – FOTO / UPDATE

15 iun. 2020, 10:02,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Elevii de clasa a VIII-a au început astăzi Evaluarea Națională 2020. Prima probă este examenul de Limba și literatura română. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat înainte de începerea probei de examen, că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță.

UPDATE: Un singur elev din România a fost depistat cu temperatură la susținerea Evaluării Naționale. Acesta a mers la examen cu o branulă în mână. Un singur elev din România a avut temperatura de peste 37.3, anunță Ministerul Educației. Absolventul clasei a VIII-a care venise să dea proba la Limba română a Evaluării Naționale este din Constanța.

„Un singur elev din toată țara a avut temperatura peste 37.3°C”, potrivit unui informări a Ministerului Educației. Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

UPDATE: elevii clasei a VIII-a au avut de motivat, într-o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, apartenența la genul epic a unui text la prima vedere. Un alt subiect s-a referit la prezentarea unei întâmplări petrecută în timpul unei activități preferate.

Luni a început Evaluarea Națională cu proba la Limba și literatura română și a fost extrasă varianta 5. La primul subiect, au avut de analizat și de răspuns la mai multe subiecte pe baza unui text la prima vedere – „Zborul”, scris de Sorin Titel.

La Subiectul I B, elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut de făcut o compunere de cel puțin 150 de cuvinte. Trebuiau să motiveze apartenența la genul epic a textului precizat anterior.

La Subiectul II B, absolvenții școlilor gimnaziale au avut de scris o narațiune de 150-300 de cuvinte. Trebuiau să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

UPDATE: „Până la această oră, inspectoratele școlare nu au prezentat dacă au fost copii care să aibă temperatură peste 37.3 grade Celsius. Subiectele de la proba de limba și literatura română au urmărit structura pe care elevii au exersat-o deja. Au fost testele de antrenament comunicate de către Ministerul Educației. Programa pentru Evaluarea Națională a suportat modificări astfel încât elevii să nu fie în niciun fel puși într-o situație neplăcută la examen“, a declarat ministrul Monica Anisie,

Subiecte Evaluarea Națională 2020: Știrea inițială

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3”, a spus Monica Anisie.

În cazul în care un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ. Decizia a fost luată după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății,

Întrebată despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii anteriori, ministrul Educației a răspuns: „Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Miercuri este programat examenul la matematică

Elevii au intrat în examen la ora 9:00, proba durează două ore, iar elevii pot ieși din examen după o oră.

A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, respectând urmatoarele criterii:

Formulare clară a subiectelor: exprimarea trebuie să fie clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională

Subiectele trebuie să poată fi rezolvate în intervalul stabilit, de 120 de minute.

În timpul probei, copiii rămân cu masca pe figură. O pot da jos, cu acceptul comisiei, ca să ia o gură de apă. Predau lucrarea, se dezinfectează iar şi primesc o mască nouă.

Cum se va face evaluarea tezelor elevilor

Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică. Rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a pentru evaluarea „externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”, potrivit Metodologiei de organizare a Evaluării naționale din 2011, în vigoare și anul acesta. Evaluarea Națională se desfășoară în fiecare an, într-o singură sesiune. Examenele evaluării nu pot fi „picate”. Notele obținute de elevi contează în proporție de 80% la admiterea la liceu. Restul de 20% este reprezentată de media V-VIII).

Spre deosebire de anul trecut, lucrările vor merge, pentru a fi corectate, în alt judeţ decât cel în care se dă proba.

Indiferent că ia 10 sau punctul din oficiu, fiecare elev are un loc asigurat la liceu.

După prima probă, cea de Limbă română, miercuri,17 iunie, elevii vor susține examenul la matematică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *