Prima pagină » Actualitate » SUA urmează să anunţe alt ajutor destinat Ucrainei. Ce conține pachetul de 625 de milioane de dolari
SUA urmează să anunţe alt ajutor destinat Ucrainei. Ce conține pachetul de 625 de milioane de dolari

SUA urmează să anunţe alt ajutor destinat Ucrainei. Ce conține pachetul de 625 de milioane de dolari

04 oct. 2022, 18:45,
BZI.ro, în Actualitate

Statele Unite urmează să anunţe un alt pachet de ajutor financiar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi mai multe obuziere şi muniţie, potrivit unui oficial înalt din domeniul apărării, relatează CNN.

Pachetul, care va fi retras direct din stocurile americane, include şi 16 obuziere de 155 mm şi 16 obuziere de 105 mm alături de muniţia asociată, a mai spus oficialul.

Acest pachet va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS

Acest nou pachet militar va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS, pe care armata ucraineană le-a folosit cu mare efect împotriva forţelor ruse de la începutul războiului.

Ucrainenii au folosit muniţia sistemului de rachete ghidate cu lansare multiplă (GMLRS), trasă din vehiculul HIMARS, pentru a organiza lovituri de precizie care au vizat centrele logistice, posturile de comandă şi depozitele de muniţie ale trupelor ruse.

Acest pachet de ajutor a fost anunţat pentru prima dată de Reuters.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat un pachet de securitate de 1,1 miliarde de dolari

Pentagonul a anunțat un ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, sub formă de comenzi de armament pentru industria americană de apărare, scrie AFP.

Noul ajutor, menit să consolideze apărarea țării pe termen mediu și lung, include 18 sisteme Himars, 150 de Humvee, radare și sisteme de apărare antidronă, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat. Echipamentul nu va fi însă livrat Kievului decât peste câteva luni.

Noul ajutor „demonstrează angajamentul Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina pe termen lung”, se arată în comunicat.

Noua tranșă ridică asistența militară americană pentru Ucraina la 16,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești în țară, la 24 februarie, și la 16,9 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

Aceasta „reprezintă o investiție multianuală în capacități critice pentru a consolida în mod durabil forțele armate ucrainene în timp ce acestea apără suveranitatea și teritoriul Ucrainei împotriva agresiunii rusești”, a adăugat Pentagonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *