Prima pagină » International » SUA și China din nou în război din cauza aplicației TikTok

SUA și China din nou în război din cauza aplicației TikTok

14 sept. 2020, 16:35,
BZI.ro, în International

Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunţului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii, informează luni AFP.

„ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate”, a declarat Microsoft într-un comunicat, informează Agerpres.

Grupul care are sediul central la Redmond, statul Washington, şi-a manifestat la începutul lunii august interesul pentru preluarea operaţiunilor americane de la TikTok, ameninţate cu interdicţia în SUA.

SUA și China din nou în război din cauza aplicației TikTok. Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei a fost respinsă

Preşedintele Donald Trump, care de luni de zile a acuzat fără dovezi TikTok de spionaj în favoarea Chinei, a semnat ordine executive pentru a forţa ByteDance să vândă rapid operaţiunile TikTok din SUA. Dacă nu se va conveni un acord de răscumpărare înainte de 20 septembrie, platforma va trebui să se închidă în SUA.

Aplicaţia a contestat în justiţie această măsură a executivului american.

„Am fi făcut modificări semnificative pentru a ne asigura că serviciul îndeplineşte cele mai înalte standarde de securitate, confidenţialitate, securitate şi combaterea dezinformării”, a declarat Microsoft.

La sfârşitul lunii august, grupul Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru cumpărarea platformei TikTok. Cu toate acestea, acest parteneriat al celor doi giganţi americani nu s-a dovedit suficient.

Potrivit mai multor mass-media americane, grupul Oracle, al cărui nume a fost vehiculat ca unul din posibilii cumpărători, are acum calea deschisă pentru achiziţionarea operaţiunilor TikTok din SUA.

Oracle şi TikTok nu au confirmat deocamdată informaţiile vehiculate în presa americană.

O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii TikTok pe dispozitivele guvernamentale

O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii aplicaţiei TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaţilor, transmite Reuters.

Proiectul iniţiat de senatorul Josh Hawley, intitulat „Legea Fără TikTok pe Dispozitivele Guvernamentale” a fost adoptat în unanimitate de către Comisia pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale a Senatului american. Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului.

Camera Reprezentanţilor a votat interzicerea descărcării de către angajaţi a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele primite de la guvern, în cadrul unui proiect de lege pentru apărare, în valoare de 741 de miliarde de dolari.

După adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanilor şi votul din comisia din Senat, interzicerea ar putea deveni în curând lege.

Donald Trump a cerut interzicerea aplicației Tik Tok

Președintele Donald Trump a declarat că interzicerea aplicația Tik Tok este un lucru pe care îl analizează și că ”este o piață enormă”, dar fără a introduce alte mențiuni, arătând totuși că se află în analiză o multitudine de opțiuni.

Nu este prima oară când președintele american denunță atitudinea Chinei în fața pandemiei de coronavirus și pune în discuție că situația în care a ajuns țara noastră, dar și întreaga lume este din vina Chinei.

Tik Tok este acea aplicație care permite utilizatorilor să realizeze, dar și să vizioneze clipuri video cu o durată de 15 secunde. Aceste videoclipuri au pe fundal fragmente din piese muzicale cunoscute și mai puțin cunoscute, iar persoanele care apar în aceste clipuri video, cântă ori dansează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *