Prima pagină » Razboi în Ucraina » SUA și Canada se angajează să fie alături de Ucraina ca parteneri de încredere
SUA și Canada se angajează să fie alături de Ucraina ca parteneri de încredere

SUA și Canada se angajează să fie alături de Ucraina ca parteneri de încredere

24 mart. 2023, 22:20,
în Razboi în Ucraina

Ucraina se poate baza pe Statele Unite și Canada ca parteneri, a declarat vineri prim-ministrul canadian Justin Trudeau într-o declarație adresată parlamentului la Ottawa, alături de președintele american Joe Biden.

Trudeau a spus, la fel ca SUA, Canada a oferit „sprijin militar semnificativ” Ucrainei, cum ar fi artilerie, muniție, blindaje și tancuri. El a spus că forțele armate canadiene antrenează militari ucraineni din 2015.

„După cum bine știți, domnule președinte, Canada va continua să fie puternică alături de Ucraina, cu orice este nevoie”, a spus Trudeau. „Împreună, amândoi suntem parteneri pe care Ucraina – și lumea – se pot baza.”

SUA și Canada se angajează să fie alături de Ucraina ca parteneri de încredere

Premierul a subliniat sancțiunile și alte măsuri economice puse în aplicare de SUA, Canada și alți aliați „pentru a continua să epuizeze cufărul de război al Kremlinului”.

Trudeau l-a numit pe Biden un „prieten adevărat al Canadei”, spunând că alianța „contează mai mult ca niciodată în acest moment important”.

Adresându-se parlamentului după Trudeau, Biden a spus că președintele rus Vladimir Putin nu și-a îndeplinit obiectivele cu invazia Ucrainei.

„Ghici ce? Pofta lui de pământ și putere a eșuat până acum”, a spus liderul american despre Putin. „Iubirea poporului ucrainean pentru țara lor va prevala”.

SUA și Canada „ne vor menține alianța puternică și unită”

Biden a făcut ecou remarcile lui Trudeau despre faptul că SUA și Canada susțin interesele Ucrainei.

„Să afirmăm încă o dată că vom menține acea torță a libertății aprinsă puternic și vom sprijini poporul ucrainean”, a spus Biden.

Preşedintele a mai spus că Moscova nu a reuşit să zdruncine hotărârea alianţei NATO.

„Putin era sigur că ar fi fost capabil să spargă NATO până acum”, le-a spus Biden parlamentarilor adunați.

Dar, a spus el, SUA și Canada „ne vor menține alianța puternică și unită și vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`