Prima pagină » Actualitate » SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina după ce Vladimir Putin a făcut anunțul
SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina după ce Vladimir Putin a făcut anunțul

SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina după ce Vladimir Putin a făcut anunțul

22 feb. 2022, 08:21,
în Actualitate

SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina după ce Vladimir Putin a recunoscut independența celor două regiuni. Oficialii din Statele Unite au menţionat faptul că personalul diplomatic va ajunge în Polonia şi va sta acolo până când situația se stabilizează în Ucraina.

Vă aducem aminte faptul că există o panică în Ucraina după ce Vladimir Putin a anunțat că o parte din țară este a Rusiei și că recunoaște independența celor două regiuni separatiste.

SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina

De teama unui posibil conflict, SUA și-au retrasa personalul diplomatic din Ucraina. Oficialii Statelor Unite ale Americii au precizat faptul că toți cei implicaţi în procesul de retragere vor sta în Polonia până când situația din regiune se stabilizează. Oricum, personalul diplomatic era deja transferat la Lviv.

„Personalul nostru va reveni cu regularitate pentru a continua activităţile diplomatice în Ucraina şi pentru a oferi servicii consulare de urgenţă. Vor continua să susţină poporul ucrainean şi Administraţia Ucrainei, prin coordonarea eforturilor diplomatice. Situaţia de securitate în Ucraina continuă să fie imprevizibilă, în întreaga ţară, şi se poate deteriora în scurt timp”, a transmis Antony Blinken, îndemnând din nou cetăţenii americani să părăsească Ucraina.

Pentru că situaţia să fie şi mai tensionată, oficialii americani i-au transmis președintelui Volodimir Zelenski că îl poate ajuta dacă acesta vrea să se transfere la Lviv, în caz că Kievul este pus în pericol din cauza unor intervenții militare ale Rusiei.

 

Oricum, SUA nu este primul stat care decide să retragă personalul diplomatic , recent Canada a trimis trupele speciale în Ucraina pentru evacuarea oficialilor. Trupele speciale sunt pregătite să acţioneze în interesul cetățenilor canadieni de pe teritoriul Ucrainei. Tot în urmă cu câteva săptămâni, Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare de călătorie în Ucraina

Departamentul de Stat continuă să sfătuiască cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza COVID-19 și să reconsidere călătoria din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei . Fiți cu prudență sporită din cauza criminalității și a tulburărilor civile. Unele zone au riscuri crescute. se arată în raport.

Panică în Ucraina după ce Vladimir Putin a recunoscut independenta regiunilor

După ce SUA și-au retras personalul diplomatic din țară s-a instaurat o panică în Ucraina. Panica este cauzată şi de anunțul lui Vladimir Putin că recunoaște independenta regiunilor . Liderul de la Kremlin a transmis în mod tranşant că o bună parte din Ucraina aparține istoric Rusiei şi că liderii de la Kiev sunt marionetele occidentului. Liderul a mai transmis faptul că ”Maidanul” din 2014 a fost o lovitură de stat care a creat efecte negative pentru cetățenii țării. În urma loviturii de stat Ucraina a renunțat la suveranitate și chiar la numirea de judecători de la Curtea Supremă, lucru care a fost cedat către Ambadada SUA.

O altă declarație extrem de controversată a fost făcută în contextul în care Vladimir Putin susține faptul că toată aproprierea către Occident a dus la furtul a zeci de miliarde de dolari din visteria țării.  Liderul rus a mai transmis faptul că nu dorește ca Ucraina să dețină forță nucleară pentru că acest lucru ar fi o amenințare la adresa Rusiei dar și la adresa întregii Europe:

Auzim oameni de stat din Ucraina care spun că țara lor trebuie să aibă tehnologie nucleară – bombe și rachete care să le poarte. Dacă Ucraina va avea bomba atomică va fi o amenințare nu doar pentru Rusia, ci pentru toată Europa. Nu putem să permitem așa ceva

Așadar, faptul că SUA și-au retras personalul diplomatic din Ucraina este un semnal extrem de îngrijorător pentru specialiștii care susțin că este extrem de greu, la această dată, de a mai fi evitat un conflict în regiune.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *