Prima pagină » Actualitate » SUA nu mai crede că Ucraina îşi va recupera teritoriul pierdut în fața Rusiei

SUA nu mai crede că Ucraina îşi va recupera teritoriul pierdut în fața Rusiei

29 iun. 2022, 08:35,
în Actualitate

Oficialii de la Casa Albă își pierd încrederea că Ucraina va putea vreodată să-și ia înapoi toate pământurile pe care le-a pierdut în fața Rusiei în ultimele patru luni de război, au declarat oficiali americani pentru CNN, chiar și cu armele mai grele și mai sofisticate ale SUA.

Menţionăm faptul că SUA au acordat ajutor militar de miliarde de dolari şi a trimis în Ucraina armament greu cum ar fi rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

SUA nu crede că Ucraina îşi mai poate recupera teritoriul pierdut în fața Rusiei

Consilierii președintelui Joe Biden au început să dezbată pe plan intern cum și dacă președintele ucrainean Volodimyir Zelenski ar trebui să-și schimbe definiția unei „victorii” ucrainene – ajustându-se pentru posibilitatea ca țara sa să se fi micșorat ireversibil. Concret, Ucraina nu şi-ar mai putea recupera teritoriul pierdut în fața Rusiei.

Oficialii americani au subliniat pentru CNN că această evaluare mai pesimistă nu înseamnă că SUA intenționează să preseze Ucraina să facă orice concesii teritoriale oficiale Rusiei pentru a pune capăt războiului. Există, de asemenea, speranța că forțele ucrainene vor putea să recupereze bucăți semnificative de teritoriu într-o posibilă contraofensivă la sfârșitul acestui an.

Un consilier al Congresului familiarizat cu deliberările a declarat pentru CNN că un stat ucrainean mai mic nu este inevitabil.

„Dacă Ucraina poate prelua aceste teritorii este în mare parte, dacă nu în totalitate, o funcție a cât de mult sprijin le oferim”, a spus consilierul.

El a menționat că Ucraina a cerut în mod oficial SUA un minim de 48 de sisteme de lansare multiplă de rachete, dar până în prezent li s-au promis doar opt de la Pentagon.

Ucraina a suferit pierderi imense în pofida ajutorului american

Administrația a anunțat încă 450 de milioane de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina săptămâna trecută, inclusiv sisteme suplimentare de lansare de rachete, muniție de artilerie și bărci de patrulare. De asemenea, este de așteptat ca SUA să anunțe de îndată săptămâna aceasta că au achiziționat un sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer, numit NASAMS, pentru forțele ucrainene. Biden a indicat într-un articol de opinie de la începutul acestei luni că se angajează să ajute Ucraina să câștige avantajul pe câmpul de luptă, astfel încât să aibă influență în negocierile cu Rusia.

Totuși, starea de spirit s-a schimbat în ultimele câteva săptămâni, deoarece Ucraina s-a luptat să respingă avansurile Rusiei în Donbas și a suferit pierderi uluitoare de trupe, ajungând la 100 de soldați pe zi. De asemenea, forțele ucrainene ard prin echipamentele și munițiile lor mai repede decât le poate furniza Occidentul și le antrenează pe noi sisteme de arme standard NATO.

Un oficial militar american și o sursă familiarizată cu informațiile occidentale au convenit că este puțin probabil ca Ucraina să poată acumula forța necesară pentru a revendica întreg teritoriul pierdut în fața Rusiei în timpul luptei – mai ales în acest an, așa cum Zelensky a spus luni că este a lui. poartă. O contraofensivă substanțială ar putea fi posibilă cu mai multe arme și antrenament, au spus sursele, dar Rusia ar putea avea și oportunitatea de a-și reface forțele în acel timp, așa că nu există garanții.

Vom vedea dacă Ucraina va înţelege că nu mai poate recupera teritoriile pierdute în fața Rusiei și va începe procedurile pentru pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *