Prima pagină » Razboi în Ucraina » SUA lovește puternic Rusia. Anunțul lui Biden despre interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune – VIDEO
SUA lovește puternic Rusia. Anunțul lui Biden despre interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune - VIDEO

SUA lovește puternic Rusia. Anunțul lui Biden despre interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune – VIDEO

08 mart. 2022, 18:16,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a anunțat în urmă cu puțin timp, decizia SUA de a interzice importurile rusești de petrol, gaze naturale și cărbune.

SUA face mişcarea unilateral, fără cooperarea aliaţilor săi europeni, din cauza dezacordului dintre naţiunile europene cu privire la interzicerea aprovizionării cu gaze ruseşti. Statele UE sunt mult mai dependente de la energia rusă decât SUA.

„Interzicerea tuturor importurilor de petrol, gaz și energie din Rusia. Acestea nu vor mai fi acceptate în porturile americane și va însemna o lovitură cumplită la adresa mașinăriei de război a lui Putin. Este o măsură care se bucură de susținerea Congresului și cetățenilor. Nu suntem de acord să finanțăm războiul lui Putin. Înțelegem că mulți dintre aliații noștri europeni ar putea fi într-o poziție din care nu ne pot susține.”, a transmis Joe Biden.

Oficialii americani au stabilit că o astfel de decizie nu ar cauza probleme majore pentru Statele Unite ale Americii.

Casa Albă analizează decizia deja de o săptămână

Importurile americane din Rusia reprezintă o mică parte din domeniul energetic al SUA, aproximativ 8% în 2021, din care doar 3% ţiţei. Casa Albă analizează de mai bine de o săptămână decizia de a întrerupe aceste importuri.

Oficiali ai administraţiei Biden s-au deplasat în Venezuela în weekend pentru discuţii cu privire la posibilitatea de a permite ţării să-şi vândă petrolul pe piaţa internaţională, pentru a înlocui combustibilului rusesc.

Purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a anunţat, marţi dimineaţă, că proiectul de lege privind interzicerea importului gazelor din Rusia este în continuare în discuţie. De asemenea, proiectul va include şi alte articole, potrivit unui consilier democrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *