Prima pagină » International » SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Joe Biden: „Vom trimite un flux continuu de ajutoare” – LIVE VIDEO
SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Joe Biden: „Vom trimite un flux continuu de ajutoare” - LIVE VIDEO

SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Joe Biden: „Vom trimite un flux continuu de ajutoare” – LIVE VIDEO

21 apr. 2022, 17:11,
în International

Președintele american, Joe Biden, anunță joi, 21 aprilie, că SUA vor acorda un pachet suplimentar de asistență de securitate pentru Ucraina.

Președintele Joe Biden a anunțat noi ajutoare în valoare de 800 de milioane de euro pentru Ucraina însă anunță că posibilitatea sa de autorizare este pe final și cere ajutorul Congresului.

„Artilerie grea, obuziere, sute de mii de obuze…informatii, 800 de milioane de dolari. Se intermediaza transferul de armament din alte parti ale lumii, cum ar fi sisteme le S-300 din Slovacia. Sitemele sunt trimise direct ăatre linia frontului. Nu poti sa nu fii uluit de curajul acestor oameni. Bătălia de la Kiev a fost o victorie istorică pentru Ucraina, dar cu acestă livrare mi-am cam epuizat puterea de a autoriza livrări.”

„Ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care ei… vor pregăti scena pentru următoarea fază a acestui război”, a spus Biden despre planurile armatei ruse.

„Statele Unite și aliații și partenerii noștri se mișcă cât mai repede posibil pentru a continua să ofere Ucrainei… armele de care au nevoie, echipamentul de care au nevoie – de care forțele lor au nevoie pentru a-și apăra națiunea”.

Noul pachet de ajutor militar pe care l-a anunțat președintele se ridică la aproximativ 800 de milioane de dolari, în urma unei măsuri de dimensiuni similare la începutul acestei luni. Dacă va fi aprobat, cel mai recent pachet ar însemna că SUA au angajat aproximativ 3,4 miliarde de dolari în asistență Ucrainei de când a început invazia Rusiei pe 24 februarie.
Aceasta ar fi ultima retragere prezidențială până când Congresul va aproba mai mulți bani pentru arme pentru Ucraina. Într-o retragere prezidențială, Departamentul Apărării scoate arme și echipamente din stocurile americane pentru a le trimite în Ucraina, în loc să cumpere arme noi de la producători.

Biden a spus că va face o cerere oficială săptămâna viitoare pentru ca Congresul să aprobe un al doilea pachet de finanțare suplimentară pentru a ajuta Ucraina, adăugând că se așteaptă ca

Congresul „să se miște și să acționeze rapid” cu privire la acest pachet

„Pentru a susține Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menține armele și muniția să circule fără întrerupere curajoșii luptători ucraineni și să continue să ofer asistență economică. poporul ucrainean”, a spus Biden.
Biden a făcut, de asemenea, să mulțumească contribuabililor și armatei americani pentru contribuțiile lor Ucrainei.

Vorbind despre importanța obținerii de ajutoare Ucrainei, Biden a parafrazat un citat celebru din fostul președinte Theodore Roosevelt, spunând reporterilor: „Uneori vom vorbi încet și vom purta o suliță mare, pentru că îi trimitem și pe mulți dintre ei. ” El se referea la o rachetă antitanc pe care SUA a furnizat-o armatei ucrainene.

Biden a adăugat că împărtășirea informațiilor este o prioritate pe măsură ce războiul continuă.

„Împărtășim și vom continua să împărtășim informații semnificative și oportune cu Ucraina pentru a-i ajuta împotriva agresiunii ruse”, a spus el.
În discursul său de la Casa Albă, Biden ia informat pe americani cu privire la eforturile SUA de a sprijini poporul Ucrainei, împreună cu dezvăluirea noului pachet de asistență, care a fost finalizat în ultimele zile. La începutul zilei, consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, sa întâlnit cu premierul ucrainean Denys Shmyhal, iar președintele a trecut pe aici.
„Am avut o discuție bună”, a spus Biden.
Biden a anunțat, de asemenea, că SUA interzice navele afiliate Rusiei din porturile americane. În timp ce traficul de nave rusești reprezintă un procent relativ mic din activitatea portuară totală din SUA, mișcarea este în conformitate cu interzicerea aeronavelor rusești în spațiul aerian american pe care administrația Biden a anunțat anterior.
„Nici o navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată de interese ruse nu va avea voie să acosteze în portul Statelor Unite sau să acceseze țărmurile noastre”, a spus Biden.

El a spus că este „un alt pas critic” pe care SUA îl fac alături de aliații săi din Canada și Europa „pentru a refuza Rusiei beneficiile sistemului economic internațional de care s-au bucurat atât de mult în trecut”.

Cel mai recent pachet ar urma să vină la o săptămână după ce administrația Biden a autorizat un alt pachet de securitate de 800 de milioane de dolari, care includea radare de artilerie și anti-artilerie pentru prima dată de la începutul invaziei ruse.
Administrația Biden lucrează pentru a obține asistența militară către Ucraina cât mai repede posibil, deoarece consideră că războiul este într-o etapă critică și că asistența SUA continuă ar putea face diferența atunci când atacul mai agresiv al Rusiei asupra estului Ucrainei se intensifică.

Terenul mai deschis din acea regiune favorizează utilizarea artileriei și a sistemelor cu rază lungă de acțiune, motiv pentru care administrația a acordat prioritate introducerii rapide a acestor tipuri de sisteme, pe măsură ce luptele se îndepărtează de Kiev și în regiunea Donbas.

Biden a discutat luni despre asistența vestică suplimentară acordată Ucrainei cu alți lideri mondiali într-un apel video securizat, unde și-a exprimat, de asemenea, necesitatea de a furniza muniție suplimentară Ucrainei. Alte țări, inclusiv Canada și Țările de Jos, și-au anunțat propriile transporturi de arme către Ucraina în această săptămână.
Întâlnindu-se miercuri cu oficialii săi militari de top la Casa Albă, Biden a apreciat fluxul constant de asistență americană în Ucraina, pe măsură ce războiul continuă.

„Armele și muniția curg zilnic și vedem cât de vitale sunt alianțele și parteneriatele noastre în întreaga lume”, i-a spus Biden secretarului Apărării Lloyd Austin, secretarului adjunct al apărării Kathleen Hicks, șefii de stat major și comandanții combatanților americani la o întâlnire în Sala Cabinetului.
Biden a spus că poziția forțelor americane trebuie să fie „dinamică”, deoarece mediul strategic din străinătate „evoluează rapid”.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024