Prima pagină » Actualitate » SUA acuză Rusia că plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucrainei
SUA acuză Rusia că plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucrainei

SUA acuză Rusia că plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucrainei

04 feb. 2022, 07:56,
în Actualitate

Rusia plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucrainei, acuzând în mod fals armata ucraineană pentru un atac asupra separatiștilor susținuți de ruși sau asupra Rusiei însăși, spun SUA.

Se spune că o opțiune pe care Rusia o are în vedere este să organizeze și să filmeze un atac fals, cu imagini grafice ale unei explozii care arată numeroase victime.

Rusia plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucrainei, susține SUA

Ca răspuns, la acuzațiile SUA precum că rușii plănuiesc să inventeze un pretext pentru a ataca Ucraina, Rusia a spus că nu plănuiește nicio operațiune cu steag fals. SUA și NATO sunt îngrijorate de acumularea forțelor ruse în apropierea Ucrainei. Rusia neagă că intenționează să invadeze, spunând că trupele sunt acolo pentru exerciții. În prezent, sunt aproximativ 100.000.

Tensiunile apar la opt ani după ce Rusia a anexat sudul peninsulei Crimeea a Ucrainei și a susținut o rebeliune sângeroasă în regiunea Donbas de est.

Înalți oficiali ai administrației americane au declarat că presupusa operațiune cu steag fals, planificată de serviciile de securitate ruse, va afișa imagini cu victime civile în Donbas, pentru a genera indignare împotriva autorităților ucrainene.

Acest lucru ar putea fi apoi folosit pentru a justifica un atac asupra Ucrainei, au spus oficialii.

Planul ar putea implica montarea și filmarea unui atac fals, au spus aceștia. Montajul ar arăta cadavre și locații distruse, echipament militar ucrainean fals, drone de fabricație turcă și actori care interpretează rolul unor vorbitori de limbă rusă, au spus aceștia.

Însă oficialii au subliniat că aceasta este doar una dintre opțiunile pe care Rusia le are în vedere și au spus că o fac publicitate într-un efort de a „descuraja Rusia de la cursul de acțiune”.

Marea Britanie, reacție la declarațiile oficialilor din SUA

Secretarul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că serviciile de informații americane „sunt o dovadă clară și șocantă a agresiunii neprovocate și a activității subterane a Rusiei de destabilizare a Ucrainei”.

„Această intenție belicoasă față de o țară suverană, democratică este complet inacceptabilă și o condamnăm în cei mai puternici termeni posibil. Regatul Unit și aliații noștri vor continua să expună subterfugiul și propaganda rusă și să o spună pentru ceea ce este”, a spus ea într-un mesaj. afirmație.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns la aceste rapoarte.

„Nu este prima promisiune de acest gen [de a dezvălui detalii despre provocarea Rusiei]”, a spus el, citat de agenția de presă Tass. „S-a mai spus ceva asemănător, dar nu a rezultat nimic”.

Vladimir Putin reacționează dur la intenția SUA de a trimite trupe militare în România

În contextul în care SUA susțin faptul că Rusia inventează un pretext pentru a ataca Ucraina, Vladimir Putin a avut o reacție dură la faptul că SUA au decis să trimită trupe militare americane pe teritoriul României. Președintele Federației Ruse a transmis că este o provocare și că acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Asta în condițiile în care trenurile militare ale Federației Ruse, trenuri care transportă logistică militară cum ar fi tancuri, rachete sau spitale de campanie, au ajuns deja la granița cu Ucraina. Alfel spus, Rusia a mutat și rachete nucleare, rachete care ar putea lovi în orice moment Kievul.

 

În încheiere nu se cunoaște dacă există un adevăr în declarațiile făcute de oficialii SUA precum că Rusia plănuiește să inventeze un pretext pentru o invazie a Ucraina, dar menționăm faptul că situația devine din ce în ce mai tensionată în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *